начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Защитник ...

Мнениеот Петър Таков » 24 Окт 2003, 11:34

Ние можем и да приемем фактите за безспорни, но пред съда трябва да ги докажете.

1. "Легитимността" на конкурса следва не само да се постави под въпрос, но и да се докаже.

1/ За това може би сте прав, но следва да се изясни и въпросът защо не е била публикувана.

2/ Чл.11, ал. 5 от Нардбата: "Казусът се решава от кандидатите върху предварително получени бели листа, подпечатани с печата на ВСС. В плик голям формат се поставят писмените работи, а също и пликът - малък формат, съдържащ трите имена, ЕГН и адреса, написани от кандидата. Двата плика са предварително номерирани с един и същи номер, като пликът - малък формат се запечатва от кандидата."

3/ И как точно смятате да докажете, че не е била проверена самоличността на кандидатите?

4/ Тук всеки жалбоподател трябва да обоснове личния си правен интерес като докаже, че е записал казуса или въпросите грешно. Вие мислите ли, че сте ги записал грешно, защото не е достатъчно "някой" да ги е записал грешно, а трябва конкретният жалбоподател да ги е записал грешно и това може да се провери много лесно.

5/ Мисля, че и тук сте донякъде прав, но нито един приложим нормативен акт не задължава комисията да формира и публикува общи критерии за оценяване на писмените работи, след като няма такова задължение, няма и санкция.

3. Опитвам се да се сетя повече от една /НАТО/ от всичките и не успявам - може би ще ми помогнете?

Не ме разбирайте погрешно, но с такива повърхностни изказвания сте обречен и пред най-обективния съд, а вие дори не вярвате, че ВАС е такъв.
Петър Таков

Мнениеот Юрист » 24 Окт 2003, 13:11

Жалбоподателят не следва да изяснява и доказва защо не е е била обнародвана наредбата.Жалбоподателят се ползва от необнародването на наредбата , а необнародването е всеизвестен факт, който не се нуждае от доказване.Тежестта на доказване по този въпрос пада върху ответника - ВСС - за него ще настъпят благоприятни правни последици, ако докаже , че не е било задължително обнародването на наредбата,следователно не жалбоподателят, а ВСС трябва да докаже, че наредбата е валиден, влязъл в сила нормативен акт, който произвежда правно действие, независимо, че не е обнародван.

Не виждам как ще стане това при наличието на разпоредбите на ЗНА:

Чл.7 (2) ЗНА Наредба се издава за прилагане на отделни разпоредби или други подразделения на нормативен акт от по-висока степен.

Чл.37 ЗНА Законите, указите, постановленията на Министерския съвет и нормативните актове на министрите и на ръководителите на други ведомства се обнародват в Държавен вестник.

А дори само необнародването на наредбата е достатъчен довод за нелегитимността на конкурса.
Юрист

Мнениеот Петър Таков » 24 Окт 2003, 13:53

Пак ви казвам, че за наредбата може и да е прав, но не чувам нищо по останалите въпроси.
Петър Таков

Re: кандидат-първия

Мнениеот karo » 24 Окт 2003, 23:48

Добре, г-н Таков,
Ще Ви приведа два примера, за да Ви убедя, че административното правораздаване е триинстанционно - например обжалването на ИАА по ДПК и ЗУТ пред адмиинстартивен орган е АБСОЛЮТНА ПРОЦЕСУАЛНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРЕДПОСТАВКА, за да се достигне до съдебно обжалване. Аз никога не съм твърдял, че зная всичко, а само, че зная малко повече от средния юрист в тази държава:)))))))))))) Но може би това няма да е за дълго, тъй като нещата се позабравят, ако не практикуваш активно, т. е. по 8 часа на ден:)))))))))
Явно всичко е било едно голямо надлъгване и перчене, след като нямате смелостта да се борите против такива фарсове, последиците на които пряко Ви засягат. Да не говорим, че в съдебните зали на повдигнатите банки стоят и мнозина неграмотни, бездарни, комплексирани и надменни магистрати. говоря предимно за РС, тъй като в ОС и ВС го докарват някак си. Но най-печалното ще настъпи след около 2-3 години, когато районните ще станат окръжни. Тежко и горко на адвокатите и техните доверители, особено по дела, по които не се предвижда триинстанционна защита. Ако сте адвокат, ще си съсипете нервите, разбира се, ако не сте приятел на чашка със съогтветните съдии:)))
karo
Потребител

Re: До всички желаещи да обжалват

Мнениеот karo » 24 Окт 2003, 23:54

:)))))))))))))))))))))))))))))))))),
:((((((((((((((((((((((((((((((((((
karo
Потребител

Re: karo

Мнениеот адвокат » 25 Окт 2003, 05:35

Като гледам как бързо се променя емоционалното Ви настроение, а и как си общувате сам (чрез никовете си Каро и Гега), то при желание на близките Ви, БЕЗПЛАТНО, мога да им съдействам за поставянето Ви под запрешение :)))))
Майтап бе, Каро!!! :)))))
адвокат

Мнениеот karo » 25 Окт 2003, 10:09

Вече ги информирах за Вашето благородно предложение безвъзмезно да ни съдействате. Само си оставете телефончето и адресчето, за да дойдем:))))))))))))))))))))))))) Нещо пак сме станали рано,а?:)))))))) Ех, тези пусти нерви. Те са, не вярвам хеморуиди да са Ви пипнали:)))))))) Инак, лошо, много лошо.
karo
Потребител

Мнениеот адвокат » 25 Окт 2003, 11:10

Вие си оставете адресчето и телефона, пък аз ще осъществя връзката :))))))

Що се отнася до ранния час на моето съобщение, обяснението е много просто - по-правилно е да се каже късен час на прибиране - все пак петък вечер хората ходят по заведения. За Вас, обаче, това явно е е непознато преживяване, тъй като родителите Ви (защотото съгрен съм, макар и на 30 години, още живеете при тях)не Ви пускат. Пък и кои би искал да излезе с Вас, а и да не забравяме, че може и да сте опасен за себе си и за околните, но това ще реши съда, когато се произнесе по запрещението :))))))))
адвокат

Мнениеот karo » 25 Окт 2003, 11:27

Напълно сте прав за всичко, Вие сте пророк! Хвала на таквиз ранобудници и кокуряци, спящи само по 5 часа в събота. Не бодувайте и без Вас живота си върви!:))))))))))
karo
Потребител

Мнениеот адвокат » 25 Окт 2003, 11:44

Благодаря Ви за доверието в моите способности, но трябва да Ви уверя (пък и вашите родители), че не съм пророк, а просто знам кой стои зад никовете Каро и Гега. От там идва и вярната ми информация :)))))))))))
адвокат

Мнениеот karo » 25 Окт 2003, 11:51

Ето, любопитството взе да ме изгаря. Пророк сте, не бъдете скромен. Аз не зная кой сте Вие, но Вие имате трансцедентни способности и знаете кой съм аз. Да не би да сте преминавали през процедура за поставяне под запрещение! Как инак бихте се сетили за нея.:)))))) Хайде, ппророко, давайте!
karo
Потребител

Re: НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!

Мнениеот незнаеща » 25 Окт 2003, 15:32

Позволете ми да Ви питам нещо,без да ми се подигравате или заяждате.
След като се каните да обжалвате конкурса,възможно ли е той да бъде отменен само за съдии,например,а назначенията за прокурори да останат в сила
незнаеща

Мнениеот адвокат » 26 Окт 2003, 11:50

Само по-спокойно да не прегорите от любопитство, драги Каро. Нещо нервичките Ви не издържат и чак започнахте да заеквате ("ппророко"). Познахте, че процедурата по поставяне под запрещение ми е позната, но в качеството ми на адвокат, а не на лицето, чието запрещение се иска, и в което качество навярно Вие ще участвате (какво казаха родителите Ви, ще ми дадат ли кординатите си, за да се свържа с тях). :)))))))))) Че това се налага ми сочи и обстоятелството, че продължавате да адресирате собствените си съобщения до самия себе си :)))))))))))))))
адвокат

Re: незнаеща

Мнениеот адвокат » 26 Окт 2003, 11:55

Мисля, че това е възможно, ако се установи, че са били допуснати нарушения при провеждане на изпитите за отделните магистрати (съдии, прокурори и следователи). Например на писмения изпит за съдии не е проверявана самоличността на кандидатите, а на изпита за прокурори това е било сторено. Доколкото обаче са налице основания за обявяване на целия конкурс за незаконосъобразен - необнародване на Наредбата, въз основа на която е проведен - то може да бъде отменен и целия.
адвокат

Мнениеот незнаеща » 26 Окт 2003, 20:45

Изключително ви благодаря за приятния отговор,защото аз вече се притеснявах,че тук не може да се говори нормално.
Ние все пак сме юристи..............
незнаеща

Мнениеот адвокат » 26 Окт 2003, 22:41

Няма защо да ми благодарите. Отношението на човек към събеседника зависи освен от неговите характерови особености и възпитание, но в не малка степен и от отношението на стоящия на среща човек. Вашият тон не е заядлив, надменен и арогантен, за разлика от този на други участници във форума, поради което и обяснимо не срещате от мен подобен. Но, бързам да Ви предупредя, има някои участници които се заяждат с всеки и за всичко (например подвизаващия се с никовете Каро, Гега, Гаро), така че ще срещнете лошо отношение без да сте го предизвикали.
адвокат

Re: кандидат-първия

Мнениеот Петър Таков » 27 Окт 2003, 11:07

За дпк не мога да ви кажа, но по отношение на зут на задължително обжалване подлежат единствено актовете на главните архитекти и то не всички. В същото време практиката на ВАС тълкува и пралага някои от новите разпоредби в ЗУТ като въвеждане едноинстанционен съдебен контрол. При всички случаи задължителният административен контрол е изключение. И понеже виждам, че спорите от спортна злоба не смятам повече да си губя времето да ви обяснявам неща, които би трябвало да знаете и разбирате, а и в крайна сметка това си е ваш проблем.

По отношението на перченето и пр. - можете ли да ми посочите кое от написаното от мен възприемате като перчене и надлъгване. Разликата между нас, уважаеми Каро е, че поставям под написаното от мен истинското си име, а вие сте храбър, но анонимен.
Петър Таков

Re: НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!

Мнениеот ВАС » 27 Окт 2003, 22:30

Хайде сега да ви видя колко сте принципни и дали ще обжалвате, Дори да го сторите НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ! :-)))))))))))))
ВАС

Re: ВАС

Мнениеот загадка » 28 Окт 2003, 10:38

Прочетох целия форум и не можах да разбера защо си толкова убеден, че конкурсът няма да падне. Аргументите ти само юридически ли са или имаш и нещо друго предвед? Според мен има достатъчно фактически и юридически данни за падането на конкурса, но освен тях имам и информазия, че това няма да е толкова трудно и невъзможно.
загадка

до Karo

Мнениеот дт » 28 Окт 2003, 23:11

Какво направи на устния? Доволен ли си от оценяването? Ще имаш ли правен интерес да жалиш или не - предполагам вече си си направил сметките? Та с две думи: прав ли бях преди две, три седмици или не?:))))))
дт

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити