- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!
|
|
90 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Защитник ...
Ние можем и да приемем фактите за безспорни, но пред съда трябва да ги докажете.
1. "Легитимността" на конкурса следва не само да се постави под въпрос, но и да се докаже.
1/ За това може би сте прав, но следва да се изясни и въпросът защо не е била публикувана.
2/ Чл.11, ал. 5 от Нардбата: "Казусът се решава от кандидатите върху предварително получени бели листа, подпечатани с печата на ВСС. В плик голям формат се поставят писмените работи, а също и пликът - малък формат, съдържащ трите имена, ЕГН и адреса, написани от кандидата. Двата плика са предварително номерирани с един и същи номер, като пликът - малък формат се запечатва от кандидата."
3/ И как точно смятате да докажете, че не е била проверена самоличността на кандидатите?
4/ Тук всеки жалбоподател трябва да обоснове личния си правен интерес като докаже, че е записал казуса или въпросите грешно. Вие мислите ли, че сте ги записал грешно, защото не е достатъчно "някой" да ги е записал грешно, а трябва конкретният жалбоподател да ги е записал грешно и това може да се провери много лесно.
5/ Мисля, че и тук сте донякъде прав, но нито един приложим нормативен акт не задължава комисията да формира и публикува общи критерии за оценяване на писмените работи, след като няма такова задължение, няма и санкция.
3. Опитвам се да се сетя повече от една /НАТО/ от всичките и не успявам - може би ще ми помогнете?
Не ме разбирайте погрешно, но с такива повърхностни изказвания сте обречен и пред най-обективния съд, а вие дори не вярвате, че ВАС е такъв.
1. "Легитимността" на конкурса следва не само да се постави под въпрос, но и да се докаже.
1/ За това може би сте прав, но следва да се изясни и въпросът защо не е била публикувана.
2/ Чл.11, ал. 5 от Нардбата: "Казусът се решава от кандидатите върху предварително получени бели листа, подпечатани с печата на ВСС. В плик голям формат се поставят писмените работи, а също и пликът - малък формат, съдържащ трите имена, ЕГН и адреса, написани от кандидата. Двата плика са предварително номерирани с един и същи номер, като пликът - малък формат се запечатва от кандидата."
3/ И как точно смятате да докажете, че не е била проверена самоличността на кандидатите?
4/ Тук всеки жалбоподател трябва да обоснове личния си правен интерес като докаже, че е записал казуса или въпросите грешно. Вие мислите ли, че сте ги записал грешно, защото не е достатъчно "някой" да ги е записал грешно, а трябва конкретният жалбоподател да ги е записал грешно и това може да се провери много лесно.
5/ Мисля, че и тук сте донякъде прав, но нито един приложим нормативен акт не задължава комисията да формира и публикува общи критерии за оценяване на писмените работи, след като няма такова задължение, няма и санкция.
3. Опитвам се да се сетя повече от една /НАТО/ от всичките и не успявам - може би ще ми помогнете?
Не ме разбирайте погрешно, но с такива повърхностни изказвания сте обречен и пред най-обективния съд, а вие дори не вярвате, че ВАС е такъв.
- Петър Таков
Жалбоподателят не следва да изяснява и доказва защо не е е била обнародвана наредбата.Жалбоподателят се ползва от необнародването на наредбата , а необнародването е всеизвестен факт, който не се нуждае от доказване.Тежестта на доказване по този въпрос пада върху ответника - ВСС - за него ще настъпят благоприятни правни последици, ако докаже , че не е било задължително обнародването на наредбата,следователно не жалбоподателят, а ВСС трябва да докаже, че наредбата е валиден, влязъл в сила нормативен акт, който произвежда правно действие, независимо, че не е обнародван.
Не виждам как ще стане това при наличието на разпоредбите на ЗНА:
Чл.7 (2) ЗНА Наредба се издава за прилагане на отделни разпоредби или други подразделения на нормативен акт от по-висока степен.
Чл.37 ЗНА Законите, указите, постановленията на Министерския съвет и нормативните актове на министрите и на ръководителите на други ведомства се обнародват в Държавен вестник.
А дори само необнародването на наредбата е достатъчен довод за нелегитимността на конкурса.
Не виждам как ще стане това при наличието на разпоредбите на ЗНА:
Чл.7 (2) ЗНА Наредба се издава за прилагане на отделни разпоредби или други подразделения на нормативен акт от по-висока степен.
Чл.37 ЗНА Законите, указите, постановленията на Министерския съвет и нормативните актове на министрите и на ръководителите на други ведомства се обнародват в Държавен вестник.
А дори само необнародването на наредбата е достатъчен довод за нелегитимността на конкурса.
- Юрист
Пак ви казвам, че за наредбата може и да е прав, но не чувам нищо по останалите въпроси.
- Петър Таков
Re: кандидат-първия
Добре, г-н Таков,
Ще Ви приведа два примера, за да Ви убедя, че административното правораздаване е триинстанционно - например обжалването на ИАА по ДПК и ЗУТ пред адмиинстартивен орган е АБСОЛЮТНА ПРОЦЕСУАЛНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРЕДПОСТАВКА, за да се достигне до съдебно обжалване. Аз никога не съм твърдял, че зная всичко, а само, че зная малко повече от средния юрист в тази държава:)))))))))))) Но може би това няма да е за дълго, тъй като нещата се позабравят, ако не практикуваш активно, т. е. по 8 часа на ден:)))))))))
Явно всичко е било едно голямо надлъгване и перчене, след като нямате смелостта да се борите против такива фарсове, последиците на които пряко Ви засягат. Да не говорим, че в съдебните зали на повдигнатите банки стоят и мнозина неграмотни, бездарни, комплексирани и надменни магистрати. говоря предимно за РС, тъй като в ОС и ВС го докарват някак си. Но най-печалното ще настъпи след около 2-3 години, когато районните ще станат окръжни. Тежко и горко на адвокатите и техните доверители, особено по дела, по които не се предвижда триинстанционна защита. Ако сте адвокат, ще си съсипете нервите, разбира се, ако не сте приятел на чашка със съогтветните съдии:)))
Ще Ви приведа два примера, за да Ви убедя, че административното правораздаване е триинстанционно - например обжалването на ИАА по ДПК и ЗУТ пред адмиинстартивен орган е АБСОЛЮТНА ПРОЦЕСУАЛНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРЕДПОСТАВКА, за да се достигне до съдебно обжалване. Аз никога не съм твърдял, че зная всичко, а само, че зная малко повече от средния юрист в тази държава:)))))))))))) Но може би това няма да е за дълго, тъй като нещата се позабравят, ако не практикуваш активно, т. е. по 8 часа на ден:)))))))))
Явно всичко е било едно голямо надлъгване и перчене, след като нямате смелостта да се борите против такива фарсове, последиците на които пряко Ви засягат. Да не говорим, че в съдебните зали на повдигнатите банки стоят и мнозина неграмотни, бездарни, комплексирани и надменни магистрати. говоря предимно за РС, тъй като в ОС и ВС го докарват някак си. Но най-печалното ще настъпи след около 2-3 години, когато районните ще станат окръжни. Тежко и горко на адвокатите и техните доверители, особено по дела, по които не се предвижда триинстанционна защита. Ако сте адвокат, ще си съсипете нервите, разбира се, ако не сте приятел на чашка със съогтветните съдии:)))
- karo
- Потребител
Re: До всички желаещи да обжалват
:)))))))))))))))))))))))))))))))))),
:((((((((((((((((((((((((((((((((((
:((((((((((((((((((((((((((((((((((
- karo
- Потребител
Re: karo
Като гледам как бързо се променя емоционалното Ви настроение, а и как си общувате сам (чрез никовете си Каро и Гега), то при желание на близките Ви, БЕЗПЛАТНО, мога да им съдействам за поставянето Ви под запрешение :)))))
Майтап бе, Каро!!! :)))))
Майтап бе, Каро!!! :)))))
- адвокат
Вече ги информирах за Вашето благородно предложение безвъзмезно да ни съдействате. Само си оставете телефончето и адресчето, за да дойдем:))))))))))))))))))))))))) Нещо пак сме станали рано,а?:)))))))) Ех, тези пусти нерви. Те са, не вярвам хеморуиди да са Ви пипнали:)))))))) Инак, лошо, много лошо.
- karo
- Потребител
Вие си оставете адресчето и телефона, пък аз ще осъществя връзката :))))))
Що се отнася до ранния час на моето съобщение, обяснението е много просто - по-правилно е да се каже късен час на прибиране - все пак петък вечер хората ходят по заведения. За Вас, обаче, това явно е е непознато преживяване, тъй като родителите Ви (защотото съгрен съм, макар и на 30 години, още живеете при тях)не Ви пускат. Пък и кои би искал да излезе с Вас, а и да не забравяме, че може и да сте опасен за себе си и за околните, но това ще реши съда, когато се произнесе по запрещението :))))))))
Що се отнася до ранния час на моето съобщение, обяснението е много просто - по-правилно е да се каже късен час на прибиране - все пак петък вечер хората ходят по заведения. За Вас, обаче, това явно е е непознато преживяване, тъй като родителите Ви (защотото съгрен съм, макар и на 30 години, още живеете при тях)не Ви пускат. Пък и кои би искал да излезе с Вас, а и да не забравяме, че може и да сте опасен за себе си и за околните, но това ще реши съда, когато се произнесе по запрещението :))))))))
- адвокат
Благодаря Ви за доверието в моите способности, но трябва да Ви уверя (пък и вашите родители), че не съм пророк, а просто знам кой стои зад никовете Каро и Гега. От там идва и вярната ми информация :)))))))))))
- адвокат
Ето, любопитството взе да ме изгаря. Пророк сте, не бъдете скромен. Аз не зная кой сте Вие, но Вие имате трансцедентни способности и знаете кой съм аз. Да не би да сте преминавали през процедура за поставяне под запрещение! Как инак бихте се сетили за нея.:)))))) Хайде, ппророко, давайте!
- karo
- Потребител
Re: НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!
Позволете ми да Ви питам нещо,без да ми се подигравате или заяждате.
След като се каните да обжалвате конкурса,възможно ли е той да бъде отменен само за съдии,например,а назначенията за прокурори да останат в сила
След като се каните да обжалвате конкурса,възможно ли е той да бъде отменен само за съдии,например,а назначенията за прокурори да останат в сила
- незнаеща
Само по-спокойно да не прегорите от любопитство, драги Каро. Нещо нервичките Ви не издържат и чак започнахте да заеквате ("ппророко"). Познахте, че процедурата по поставяне под запрещение ми е позната, но в качеството ми на адвокат, а не на лицето, чието запрещение се иска, и в което качество навярно Вие ще участвате (какво казаха родителите Ви, ще ми дадат ли кординатите си, за да се свържа с тях). :)))))))))) Че това се налага ми сочи и обстоятелството, че продължавате да адресирате собствените си съобщения до самия себе си :)))))))))))))))
- адвокат
Re: незнаеща
Мисля, че това е възможно, ако се установи, че са били допуснати нарушения при провеждане на изпитите за отделните магистрати (съдии, прокурори и следователи). Например на писмения изпит за съдии не е проверявана самоличността на кандидатите, а на изпита за прокурори това е било сторено. Доколкото обаче са налице основания за обявяване на целия конкурс за незаконосъобразен - необнародване на Наредбата, въз основа на която е проведен - то може да бъде отменен и целия.
- адвокат
Изключително ви благодаря за приятния отговор,защото аз вече се притеснявах,че тук не може да се говори нормално.
Ние все пак сме юристи..............
Ние все пак сме юристи..............
- незнаеща
Няма защо да ми благодарите. Отношението на човек към събеседника зависи освен от неговите характерови особености и възпитание, но в не малка степен и от отношението на стоящия на среща човек. Вашият тон не е заядлив, надменен и арогантен, за разлика от този на други участници във форума, поради което и обяснимо не срещате от мен подобен. Но, бързам да Ви предупредя, има някои участници които се заяждат с всеки и за всичко (например подвизаващия се с никовете Каро, Гега, Гаро), така че ще срещнете лошо отношение без да сте го предизвикали.
- адвокат
Re: кандидат-първия
За дпк не мога да ви кажа, но по отношение на зут на задължително обжалване подлежат единствено актовете на главните архитекти и то не всички. В същото време практиката на ВАС тълкува и пралага някои от новите разпоредби в ЗУТ като въвеждане едноинстанционен съдебен контрол. При всички случаи задължителният административен контрол е изключение. И понеже виждам, че спорите от спортна злоба не смятам повече да си губя времето да ви обяснявам неща, които би трябвало да знаете и разбирате, а и в крайна сметка това си е ваш проблем.
По отношението на перченето и пр. - можете ли да ми посочите кое от написаното от мен възприемате като перчене и надлъгване. Разликата между нас, уважаеми Каро е, че поставям под написаното от мен истинското си име, а вие сте храбър, но анонимен.
По отношението на перченето и пр. - можете ли да ми посочите кое от написаното от мен възприемате като перчене и надлъгване. Разликата между нас, уважаеми Каро е, че поставям под написаното от мен истинското си име, а вие сте храбър, но анонимен.
- Петър Таков
Re: НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ!
Хайде сега да ви видя колко сте принципни и дали ще обжалвате, Дори да го сторите НЯМА ШАНС ДА ПАДНЕ КОНКУРСЪТ! :-)))))))))))))
- ВАС
Re: ВАС
Прочетох целия форум и не можах да разбера защо си толкова убеден, че конкурсът няма да падне. Аргументите ти само юридически ли са или имаш и нещо друго предвед? Според мен има достатъчно фактически и юридически данни за падането на конкурса, но освен тях имам и информазия, че това няма да е толкова трудно и невъзможно.
- загадка
до Karo
Какво направи на устния? Доволен ли си от оценяването? Ще имаш ли правен интерес да жалиш или не - предполагам вече си си направил сметките? Та с две думи: прав ли бях преди две, три седмици или не?:))))))
- дт
90 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|