начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДАТА ЗА ПРАКТИКО-ТЕОРЕТИЧЕН ИЗПИТ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ДАТА ЗА ПРАКТИКО-ТЕОРЕТИЧЕН ИЗПИТ

Мнениеот veche pravosposobna » 16 Юли 2003, 12:50

Изпитът протече изключително благо - теглиш два въпроса, прочиташ си какво има по въпросите в законите, преразказваш първите няколко изречения на екзаминатора и готово. Изпитват и тримата членове на комисиите поотделно, да става по-бързо. Чуха се оплаквания, ако се не лъжа, от четвърта комисия, която и да се пада тя, че вървяло бавно, но затова колегите ще кажат. Аз лично бях в комисията на Вълкова и всичко мина добре.
Айде сега да почваме да мислим да се вписваме ли и, ако все пак ни се дават 1000 лева първоначална такса (в София, за кандидати с трудов стаж, без-двойно по-малко) и 90-100 лева на месец осигуровки, колегиите дали ще рачат да впишат някого преди промяната в закона? Относно вписванията в други населени места - нали видяхте в проектозакона, че адвокатът ще е длъжен да поддържа кантора в населеното място, където е вписан... А кой ще ми дефинира понятието "юрист в правен отдел" (юрисконсултът е отделно), което проектозаконът разписва като една от възможностите, при които ще ни се признае юридически стаж? По-конкретно ме интересува дали в това биха влезли всевъзможните правни длъжности из неправителствения сектор?
Мерси предварително! Сигурна съм, че не само аз си ги задавам тези въпроси. Мдааа, случихме на "интересно време", както гласи древното проклятие...
veche pravosposobna

Мнениеот djordjia » 16 Юли 2003, 13:28

Честито на veche pravosposobna, дано и тези, които ще се явяваме утре имаме късмет.
djordjia

Мнениеот ДНВ » 17 Юли 2003, 09:12

Аз лично съм доволна, че изпитът е формален, първо защото до гуша ми дойде от изпити през последните 5 години (да не говорим за държавните), и второ защото от опит знам какво може да направи субективно негативното отношение на изпитващия, независимо от знанията, които показваш. (Например просто защото не харесва името ти, защото го свързва с личност, която ти дори не познаваш, но фамилиите ви съвпадат, а тази личност е от друга политическа сила). Когато изпитът не е анонимен винаги има субективизъм.
Освен това нужно ли е да преповтаряме съдържанието на конспектите за държавните изпити на още един изпит? Тъй като дават да се ползват закони изпитът трябва да е казус, а не просто повечето колеги да седнат пред изпитващия със закона и да му четат от него. Това обезсмисля изпита и ме хваща яд, че толкова време ни спират да работим, заради тази "формалност".
ДНВ

Мнениеот ДНВ » 17 Юли 2003, 09:14

Не вярвам да има скъсани на изпита, затова честито на всички и успех оттук нататък. :)
ДНВ

Мнениеот Събудете се » 17 Юли 2003, 20:03

Заради тази пародия (изпита) ни държаха без правоспособност толкова месеци. Аз бях на 16-ти юли и доколкото знам скъсан няма. Това беше по-скоро изпит за четене. Напълно излишно е да минаваме три държавни изпита и след това да имаме отново изпит върху същия материал.
Събудете се

Предишна

Назад към Конкурси, изпити