начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за магистрати

Мнениеот kandidat » 28 Май 2003, 23:44

Колеги, излязла е наредбата на ВСС за реда и условията за правеждане на конкурс за магистрати. Знае ли някой дали вече има публикация в ДВ съобщението за провеждане на конкурс или кога се очаква приблизително да бъде обявен такъв
kandidat

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот 333 » 29 Май 2003, 09:14

наредбата не подлежи на публикуване в ДВ.можете да я потърсите от някой съд, прокуратура или следствено отделение, на които е изпратена служебно, аз имам текста на Наредбата
333

Мнениеот kandidat » 29 Май 2003, 10:16

Аз също имам текста на наредбата, но ме интересува дали след нейното изготвяне - 23.04. т.г. вече има обявен конкурс, който да се проведе по нейните правила, а ако не е обявен - кога се очаква да стане това /ако някой има вътрешна информация/. Имам известни затруднения да следя редовно ДВ и затова поставям този въпрос.
kandidat

Мнениеот bgjurist » 29 Май 2003, 11:22

Когато му дойде времето...
bgjurist
Потребител

Мнениеот МСМ » 29 Май 2003, 11:53

А бихте ли пратили текста? Или поне накратко да кажете какво пише.
МСМ

Мнениеот Darkkingdom Lord » 31 Май 2003, 22:19

Ami ot VSS kazvat v na4aloto na uni trqbva da izleze obqva v DV, eto tuk 2 telefona, na koito moje da gi "bezpokoite":))) - 02/937 09 18 i 02/937 09 60 /VSS/. Ama ne se vprqgaite tolkova s konkursa - daje i da spe4elite, 6te se nameri nqkoi lud da go objalva purvo pred VSS, a posle i pred VAS - tri4lenka i pet4lenka i otide godinka - tam kakvito sa "burzaci"!!!
Darkkingdom Lord

Мнениеот Imperator » 02 Юни 2003, 10:28

Струва ми се доста прибързано това решение, да се обявява конкурс за магистрати.Първо на първо, намаме закон за магистратите-това е само теоритично понятие и не може да се говори за него като релевантно.Едва след като се приеме нов Закон за Съдебната Власт и новите процесуални закони може да се обяви конкурс и то при избран вече Републикански Съдебен Съвет.
Imperator
Потребител

Мнениеот dvm_78 » 03 Юни 2003, 16:20

E kakav konkurs?-nali otsega natatak mlad6ite sadii i prokurori shte se obu4avat v Nacionalniat Institut na Pravosadieto
Ako imate predvid nego-infoto mi e che tazi rabota niama skoro da stane ili pone ne taia godina!
Taka che vaorajete se s TARPENIE!kandidat написа:
>
> Колеги, излязла е наредбата на ВСС за реда и условията за
> правеждане на конкурс за магистрати. Знае ли някой дали вече
> има публикация в ДВ съобщението за провеждане на конкурс или
> кога се очаква приблизително да бъде обявен такъв
dvm_78
Младши потребител

Мнениеот Darkkingdom Lord » 03 Юни 2003, 22:19

Ami otivate v suotvetniq OS i iskate Naredbata - pismen vyrhu kazus i usten - vuprosi za li4nosta na kandidata, za motivaciq i pravni, kum naredbata ima i konspekt s vuprosi - baq e dulgi4uk, tiq dni sigurno 6te izleze obqva v DV
Darkkingdom Lord

Мнениеот iddda » 04 Юни 2003, 14:48

има я в сайта на всс - http://www.vss.justice.bg
iddda

Мнениеот kristin » 09 Юни 2003, 00:59

Скоро сте има конкурс за младши съдии в Софийски Градски съд. Не мога да кажа точна дата, но това не пречи да си подадете документите при административния секретар и когато датата за конкурса стане ясна ще Ви уведомят с писмо. Така ще разберете по-рано от всички останали , в смисъл ще имате повече време да се подготвите.
kristin

Мнениеот sania » 09 Юни 2003, 09:48

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

Временни правила за назначаване на младши съдии подготвени от Щатната комисия при ВСС /съгласно решение по т.11 от Кадрови въпроси от 25.09.2002г./

Временни правила за провеждане на конкурси

1.Да се уведомят органите по чл.30 от ЗСВ, в 20 /двадесет/ дневен срок да уведомят ВСС за свободните места по щата на поверените им структури, за които следва да се обяви конкурс по чл.127а, ал.3 от ЗСВ, като се съобрази с разпоредбите на чл.148, ал.3 от ЗСВ.

2.ВСС обявява чрез “Държавен вестник” централизиран конкурс.

3.До участие в конкурса се допускат кандидати, отговарящи на изискванията на чл.чл.126, 127 от ЗСВ.

4.Кандидатите подават документи в администрацията на съответния орган по чл.30 от ЗСВ, в 30 /тридесет/ дневен срок, от датата на публикуване на обявата.

5.Конкурсът се провежда на 40-я ден от обявяването на конкурса. Ако деня е неприсъствен, то конкурса се провежда в първия работен ден след изтичане на 40 дневния срок.

6.Конкурсът се провежда от 3 /три/ членна комисия, назначена със заповед от органа по чл.30 от ЗСВ.

7.Конкурсът се провежда по документи и събеседване с всеки от кандидатите.

8.Класирането се обявява в 3 /три/ дневен срок в сградата на администрацията на органа по чл.30 от ЗСВ.

9. За проведения конкурс се съставя протокол и писмено решение.

10.Обжалване чл.127в, ал.1 ЗСВ.
sania
Младши потребител

Мнениеот frectf » 12 Юни 2003, 14:32

Znae li niakoi koga se ochakva da obiaviat datite za konkursi
frectf

Мнениеот bgjurist » 13 Юни 2003, 13:05

Колеги, зимният конкурс беше анулиран. Но, доколкото разбрах от мои източници, въпросът още не е приключил - казусът с легитимността на изпита е изнесен за решаване извън България. Според мен, едва след решаването му може да се очаква дата. Абе, с други думи, нов конкурс ще има, когато му дойде времето. Иначе имаше конкурси за съдия-изпълнители и съдия по вписванията.
bgjurist
Потребител

Назад към Конкурси, изпити