Здравейте..Скоро ще ме кръстят Питанката, ама като сега навлизам в занята.. Имам едно ЕТ за пререгистриране.. Оставете, че счетоводителя хал хабер си няма, че е трябвало да пуска нулеви декларации, ами и тази фирма няма НИКАКВИ ведомости.. Поработила е три месеца, ЕТ-то е заминало за чужбина, и сега - дай да я закриваме.. ОК, ще им взема парите, ще я пререгистрирам, и ще тръгна да я закривам..Ама като няма ведомости?? Може ли да предам само Уведомлението към НОИ, или да оставя счетоводителя да си сърба попарката??
Мерси и успешна седмица!
- Дата и час: 17 Май 2025, 16:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заличаване ЕТ без дейност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
За какви ведомости става въпрос? Защото има най-различни чешити...
Ако става дума за ведомости за заплати - ако не е имала персонал, няма да има и ведомости и това не е проблем. Ако е имала... ами счетоводителя (или ТРЗ-то) да си седне на задника и да оформи нещата счетоводно.
Хубаво е да предвидите какво още може да ви поискат от НОИ и НАП.
Ако става дума за ведомости за заплати - ако не е имала персонал, няма да има и ведомости и това не е проблем. Ако е имала... ами счетоводителя (или ТРЗ-то) да си седне на задника и да оформи нещата счетоводно.
Хубаво е да предвидите какво още може да ви поискат от НОИ и НАП.
- SashkoS
- Потребител
Е персонал не е имала, но известно време не се е осигурявала на друго място.. А аз няма как да знам какви ведомости е имала - счетоводителя никога нищо не е правил.. Предполагам, че ще им трябва някакъв документ, че фирмата не дължи осигурителни вноски, обачееее...това май не е моя работа.. Нали и на него му плащат все пак.. А за нулевите декларации може ли да ми каже някой нещо?? Трябва ли да се подават, при положение че ЕТ - то не е имало никаква дейност? МЕрси:)
- antri
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|