начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

speshno!!!!

Казуси за недвижими имоти

speshno!!!!

Мнениеот Arrogance » 07 Фев 2005, 00:20

istoriqta e takava:
dadoh kolata si na edin poznat,koito mi kaza,4e mu trqbva speshno.sled nqkolko dena mi se obadi i mi kaza,4e kolata e blysnata i viovniq e kazal,4e 6te poeme vsi4ki razhodi.kaza mi sled nqkolko dena da otida i da si vzema kolata ot edi si kyde.doide nqkakyv maistor koito kaza 4e pravil kolata remontiral q i si iska parite.poiskah mu dokumenti za katastrofata,ili neshto 4e e popravql kolata...syotvetno nqma nikakvi dokumenti,kazah mu 4e az sym sobstvenika i pokazah vsi4ki neobhodimi dokumenti.iskah da izvikame policiq no toi kaza 4e ne mu se zanimavalo i se ka4i na kolata i daje s takyv qd q podkara 4e q udari v nqkakyv bordiur....taka kakvo pravim?po 4l.194,al.1?ili samoupravstvo po 323..mislq 4e imam zakonno osnovanie da si pusna jalba v raionna prokuratura..kajete mi MOLQ VI kakvi sa shansovete mi i kakvo da pravq....shtoto pusnah jalba v RDVR i prokuratura kydeto jivee toi i mi kazaha 4e toi im popravql kolite i 4e bil tehen 4ovek,nishto ne mojeli da napravqt...blagodarq predvaritelno
Arrogance

Re: speshno!!!!

Мнениеот Пионерче » 07 Фев 2005, 04:53

Да ви откажат писмено на жалбите.
Пионерче

Re: speshno!!!!

Мнениеот i_ca » 24 Фев 2005, 13:23

Най - бързият начин е да поговориш, с този на когото си дал колата "спешно", който ти е обещал да плати разходидте за поправката да иде да ги плати и да ти върне колата. И да се оплачеш в прокуратурата се съмнявам, че това ще доведе до някаква спешност. Имаш известни основание да обвиниш майстора за самоуправство, но... РП понякога имат особено виждане за такива случаи и те пращат да си търсиш правата по гражданскоправен ред.
А той е, да си предявиш иск по чл. 108 от ЗСпротив майстора, като за по - сигурно предварително поискаш да бъде обезпечен чрез запор на автомобила и евентуално оставянето му на отговорно пазене, за което обаче ще ти трябват и пари за адвокат и... търпение - успех!
i_ca

Назад към Имотни казуси