Здравейте,
Майка ми и баща ми имат дългогодишен жилищно-спестовен влог, преобразуван през 2000 г. в жилищно-компенсаторни записи на основата на 50485 лихвоточки. Имат и писмена заповед за това, издадена от Областния Управител на град Сливен – РД .... от 26.04.2000. През м.септември 2004 след писменно изискване от наша страна Областна управа Сливен ни даде документ удостоверяващ, че нашето искане за издаването на т.н. „временно удостоверение за притежание” на записите е изпратено до АП, отдел „Непарични платежни средства и фондова борса” , с изходящ номер ..... 2004 г.
Без това т.н. „временно удостоверение за притежание” не можем да си регистрираме записите в Централен депозитар и оттам да ги продадем или евентуално да участваме в закупуване на дялове от БТК през м.февруари, тази година.
Освен това в приложената заповед на Областия управител на Сливен за преобразуване на лихвоточките в комп. записи не е посочен точния номинал на записите, а заповедта препраща това право по комптентост на друго лице за произнасяне.
След многобройни разговори по телефона с юристконсулката на Областна управа Сливен г-жа Драгоманска и с г-н Огнян Методиев Сълов – Началник на отдел „Непарични платежни средства и фондова борса” в АП /Агенция по приватизация - София/ не се получи никакво решение за нас, т.е. те си "прехвърлят взаимно топката" а времето си минава...
Моля, който е запознат с материята да ми драсне няколко реда как да постъпя, евентуално нормативния документ който може да ми помогне. Говорих с няколко адвоката в Сливен, но за мое съжаление аз като че ли съм по-запознат по темата от тях. Според мен работата ще се реши в съда, но ми трябва "сламка" за да заведа подобно дело срещу Областната управа и/или АП. Или ми дайте кординатите на адвокат, дори да не е от Сливен, който може да ни реши професионално проблема.
До пролетта на 2004 г. цените на записите бяха много ниски и затова ние решихме да решаваме този въпрос едва в началото на миналото лято, тогава се сбъскахме и с феномена „временно удостоверение за притежание”. И с удоволствието да си имаш вземани-даване с държавната администрация в България.
Благодаря ви предварително,
Калчо Василев
Database & WEB programmer
DataMplant Ltd.
Сливен-Ямбол
work tel.: +359 44 625611
home tel.: +359 44 26035
- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Получаване на временно удостоверение за притежание на компен
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Получаване на временно удостоверение за притежание на ко
доколкото съм запозната с тази материя временните удостоверения се получават от областните управи. Но ми се върти в главата, че изготвянето на тези удостоверения и получаването им от областните управи беше свързано с някакви срокове и след това се съставяха списъци на тези, на които са издадени такива. Но тези срокова са изтекли. Може би не сте ги спазили и затова ви изпращат в АП
- Боряна
Здравейте Боряна,
Досега не е ставало и дума за изтекли срокове в нашите разговори с Областната управа Сливен и с АП. Може и да е така както казвате, но аз няма да се откажа толкова лесно.
Ако познавате адвокат от Сливен готов да заведе дело срещу Областната управа, дайте ми координатите му. Освен това тъпо временно удостоверение искам да ни бъде изплатена и финансова компенсация за дългото размотаване и подогравателно отношение към нас а и за пропуснати ползи - ние със сигурност ще изтървем срока за БТК например.
Благодаря Ви за отговора и лека работа,
Калчо Василев
Сливен
сл.тел.: 044 625611
дом. тел.: 044 26035
Досега не е ставало и дума за изтекли срокове в нашите разговори с Областната управа Сливен и с АП. Може и да е така както казвате, но аз няма да се откажа толкова лесно.
Ако познавате адвокат от Сливен готов да заведе дело срещу Областната управа, дайте ми координатите му. Освен това тъпо временно удостоверение искам да ни бъде изплатена и финансова компенсация за дългото размотаване и подогравателно отношение към нас а и за пропуснати ползи - ние със сигурност ще изтървем срока за БТК например.
Благодаря Ви за отговора и лека работа,
Калчо Василев
Сливен
дом. тел.: 044 26035
- kalcho_vasilev
- Нов потребител
г-н Василев,
През 2000 - та година с изменението на ЗУЖВГМЖСВ действително се прие възможност спестовните числа да се преобразуват в жилищнш компенсаторни записи, но никъде не уредиха в какво съотношение това да стане. Ето защо голямааст от областните управи не преобразуваха нищо, а области като София, Сливен и Ямбол мисля, че си ги преобразуваха на кой как му харесва. Последва една заповед, не се сещам кой я беше издал и препратил на всички области, в която се казва - издадените ЖКЗ като преобразувани лихво числа да бъдат обявени за невалидни. И към настоящият момент няма разрешение на този въпрос. Така , че според мен просто няма да Ви ги преобразува никой, просто седите и чакате, Вашият и на много други проблем нормативно да се уреди.
През 2000 - та година с изменението на ЗУЖВГМЖСВ действително се прие възможност спестовните числа да се преобразуват в жилищнш компенсаторни записи, но никъде не уредиха в какво съотношение това да стане. Ето защо голямааст от областните управи не преобразуваха нищо, а области като София, Сливен и Ямбол мисля, че си ги преобразуваха на кой как му харесва. Последва една заповед, не се сещам кой я беше издал и препратил на всички области, в която се казва - издадените ЖКЗ като преобразувани лихво числа да бъдат обявени за невалидни. И към настоящият момент няма разрешение на този въпрос. Така , че според мен просто няма да Ви ги преобразува никой, просто седите и чакате, Вашият и на много други проблем нормативно да се уреди.
- мира
Здравейте Мира,
Благодаря ви за споделеното мнение. Всеки съвет и опит са добре дошли за мен.
Според Вас имам ли шанс да ги осъдя и да форсирам така издаването на това "временно удостоверение" ? Имам нотариално заверено искане до областната управа за неговото издаване от миналата година.
Готов съм, разбира се, и да платя за адвокат за подобно дело или дори само за съвет как да постигна целта си.
Благодаря Ви още веднъж,
Поздрави и лека работа,
Калчо
Сливен, 8800
WEB & Database Programmer
p.p. Между другото се разминахме на милиметри от изработката и поддръжката на сайта на областната управа, спечелихме само за общината. Ако бяхме спечелили, шях да имам по-добри шансове, maybe :))). Сега това е едно от моите ежедневни задължения: http://www.sliven.bg
Благодаря ви за споделеното мнение. Всеки съвет и опит са добре дошли за мен.
Според Вас имам ли шанс да ги осъдя и да форсирам така издаването на това "временно удостоверение" ? Имам нотариално заверено искане до областната управа за неговото издаване от миналата година.
Готов съм, разбира се, и да платя за адвокат за подобно дело или дори само за съвет как да постигна целта си.
Благодаря Ви още веднъж,
Поздрави и лека работа,
Калчо
Сливен, 8800
WEB & Database Programmer
p.p. Между другото се разминахме на милиметри от изработката и поддръжката на сайта на областната управа, спечелихме само за общината. Ако бяхме спечелили, шях да имам по-добри шансове, maybe :))). Сега това е едно от моите ежедневни задължения: http://www.sliven.bg
- Калчо Василев
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|