начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

malko savet

Казуси за недвижими имоти

malko savet

Мнениеот adam » 04 Ное 2004, 16:33

nujdaia se ot pomosh imam malka praktika.
doveriteliat mi sas sestra si e otvetnik po gr.delo chL.14 al.4 zspzz. na parva istancia pechelim,no samo toi ne e saglasen s reshenieto na sada.sega iskam da go objalvame pred okrajen sad.
na parva istancia e otvetnik a sega e ishtec straxuvam se che sada nama da uvaji jalbata ni.
mojeteli da mi pomognete.
adam

Re: malko savet

Мнениеот Лидия » 04 Ное 2004, 16:41

Дайте казуса колега,как да ви помогнем като нямаме представа за какво става въпрос?!
Лидия

Мнениеот adam » 04 Ное 2004, 17:07

Делото е за спор за материално право чл14 ал.4 от ЗСПЗЗ
Става въпрос за земеделски имот.ищците не можаха да докажат,че те са собственици на имота от преди образуване на ткзс.
Доверителят ми прави признание на иска и иска имота да се върне на истинските собственици.
Той не е съгласен с това решение на районния съд.
И сега го обжалваме пред окръжен
adam

Мнениеот лунатик » 04 Ное 2004, 19:39

Че той няма правен интерес да обжалва решението. А освен това сестра му на какво мнение е? "Признанието" извънсъдебно ли е или е сторено в хода на делото?
лунатик

Мнениеот adam » 05 Ное 2004, 13:06

Правим признанието със становище в първа инстанция в съдебно заседание.
Имота не е тяхна собственост,сестра му придобит е по време на образуване на ТКЗС
Съгласно чл.10 ЗСПЗЗ възстановяват се имот преди образуване на ТКЗС.
Той е човек на възраст и не желае да се сдобиват с имот които не е наследствен от баща им.
На практика той помага на ищците,а те губят делото пред районен съд.
Страхувам се от това,че окръжния съд няма да уважи жалбата.
А това ще навреди на малката ми кариера която сам изградил до момента.
Съгласно 196 от ГПК Решенията на районните съдилища подлежат на въззивно обжалване пред окръжните съдилища не е посочено конкретно.
Мисля,че правния интерес се поражда щом не е съгласен с така поставеното решение.
Можете ли да ми помогнете с практика на ВКС
adam

Назад към Имотни казуси