начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за нотариуси - кога ???

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за нотариуси - кога ???

Мнениеот kmonev » 19 Май 2007, 15:10

колеги, някой да има информация дали ще има нови конкурси за нотариуси ??? предварително благодаря.
kmonev
Потребител

Мнениеот moni_d » 21 Май 2007, 21:59

не мисля, че скоро ще обявят такъв конкурс, защо да слагат на софрата още хората и да делят баницата с тях. Пък и да обявят може никой да не назначат, както стана при последния конкурс на много места
moni_d
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 27 Юни 2007, 08:42

moni_d написа:не мисля, че скоро ще обявят такъв конкурс, защо да слагат на софрата още хората и да делят баницата с тях. Пък и да обявят може никой да не назначат, както стана при последния конкурс на много места

Колеги,

само аз ли имам проблеми при заверки на преписи и пълномощни ...?

Тези дни масово нотариуси не приемат въобще за такива елементарни и нископлатени заверки, та се налага да звъня и да отивам при познати след обикаляне по 5-6 случайноизбрани кантори по центъра на града.

В София едва ли не ходиш само при познати за заверки, случаен и непознат нотариус не си и отваря вратата за подобна дейност, т.е. кръшни секретарки те отпращат с обяснение в прекомерна заетост на нотариуса и с нотка на възмущение как "тормозиш" нотариуса с два-три преписа.

Като са толкова заети, не е ли време да се пуснат още бройки ? Нали уж пазарна икономика, бря :)

На други случва ли им се или е случайност?
krem_karamel
Потребител

Мнениеот helene » 27 Юни 2007, 09:18

Аз също разбрах, че ще има конкурс за нотариуси. Разбрах, че май ще бъде септември месец и щяло да има около 50 места. Не знам обаче колко е вярно.
helene
Потребител

Re: конкурс за нотариуси - кога ???

Мнениеот noter » 07 Юли 2007, 19:21

Здравейте колеги. Едва сега прочетох, че имате някаква информация за бъдещ конкурс за нотариуси. Този въпрос страшно ме интересува, но се боя, че няма да разбера навреме за един такъв конкурс, ако евентуално се насрочи. Кажете ми как бих могъл да науча за това. Знае ли някой какъв е бил списъка с въпроси на последния конкурс за нотариуси. Бях чул, че имало и казус. И в същото време искам да изразя страховете си относно бъдещ такъв конкурс, тъй като вече е обществена тайна начина, по който някои печелят или не печелят.
noter
Нов потребител

Мнениеот dqwola » 08 Юли 2007, 08:57

Колеги има ли смисъл да си ноториус , където е малък районен съд и както наскоро четох доклада за работата на един районен съд където няма ноториус, съдията по вписванията е изповядал 14 сделки и 43 заверки на документи за ГОДИНА!!!!!.Представям си и колко е малък материалния интерес, като се има предвит колко средства трябва да вложиш за кантора,а в областните градове ми се струва че борбата е направо жестока за място и има много кандидати.
dqwola
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Юли 2007, 09:28

dqwola написа:Колеги има ли смисъл да си ноториус , където е малък районен съд и както наскоро четох доклада за работата на един районен съд където няма ноториус, съдията по вписванията е изповядал 14 сделки и 43 заверки на документи за ГОДИНА!!!!!.Представям си и колко е малък материалния интерес, като се има предвит колко средства трябва да вложиш за кантора,а в областните градове ми се струва че борбата е направо жестока за място и има много кандидати.

Винаги има смисъл да си нотариус.

:lol: :lol: :lol:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот dqwola » 14 Юли 2007, 20:23

колеги съжалявам че се включвам късно за отговор,но знаете лято на басейна няма нет,а на работа нямам много време
ми незнам, някъде в нета, но четох, че са малко.
абе то сега имало и ДДС на нотариалните услиги вече???? :shock:
ако теглиш кредит за апартамент познай колко още те одират +20%, към таксата за материалния интерес
а вие къде чухте че ще има конкурс, защото на мен ми остават 5 месеца да направя 3 години за да мога си подам документите за конкурс , както е по ЗННД
незнам по голям шанс имам за съдия отколкото за нотариус в що годе голям град т.е. почти никакъв шанс :!:
dqwola
Младши потребител

Мнениеот noter » 23 Юли 2007, 19:03

Относно статистиката - Колкото и малък да е съдебния район, не е възможно тези данни да са достоверни. Навсякъде се прехвърлят имоти, правят се пълномощни, декларации, завещания и толкова много неща. Всъщност дейността на нотариуса съвсем не е малка. Аз живея в малка община и вярвайте ми единственият нотариус тук печели толкова много, че свят ще ви се завие. Така, че винаги има смисъл да си нотариус. Но друг е въпросът, че се правят толкова много машинации и има толкова много корупция дори при обявяването на свободни места за нотариуси. Имам предвид, че един нотариус може да обслужва и две общини, при положение че населението само на една от тях надвишава 15 хиляди души. Като вкюлчим и населението на другата община, което не е по-малко от 10000 хиляди. А уж по ЗННД на всеки 10 хил. души трябва да има по 1 нотариус. :?: :?: :?:
noter
Нов потребител

Мнениеот urist80 » 25 Юли 2007, 11:15

Колеги, има вече заповед на министъра на правосъдието за обявяване на конкурс за нотариуси.Само дето тя май не е още обнародвана в държавен вестник.Местата са общо 214.За заинтересуваните: да проверят на сайта на нотариалната камара.
urist80
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити