- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
относно
Здравейте колеги. Имам следното питане, касаещо писмения изпит за младши съдии. Моля тези които са се явявали или имат информация да споделят, какъв набор от нормативни актове се взима на изпита. НК, НПК и ГПК - ясно. Но освен тях? Благодаря на отзовалите се предварително!
P.S. Разрешено ли е нормативните актове да не бъдат във формат "книжки" закупени от книжарница, а просто принтирани от PC.
P.S. Разрешено ли е нормативните актове да не бъдат във формат "книжки" закупени от книжарница, а просто принтирани от PC.
Последна промяна ivanuzzi на 28 Май 2007, 21:09, променена общо 2 пъти
- ivanuzzi
- Младши потребител
Както е ясно за НК, НПК и ГПК, така е ясно и за останалите - прочетете си конспекта, анализирайте си материята, кой въпрос от кой закон или кодекс е и не задавайте подобни, меко казано, озадачаващи въпроси...
- agents_group
- Младши потребител
Благодаря, че сте се потрудили да напишете отговор , но вместо да изразявате мнение по въпросите ми (което, апропо никой не ви е искал), можеше да допълните знаете ли дали е разрешено да се използват принтирани нормативни актове. Ще съм благодарен, ако спестим тълкуването на моите "озадачаващи" въпроси . Благодаря.
- ivanuzzi
- Младши потребител
На последния конкурс за мл. съдии имаше колеги с принтирани закони, но на изпита за мл. прокурори беше забранено ползването на такава нормативна база. Вие си преценете, но според мен не рискувайте.
Успех на изпита!
Успех на изпита!
- Krisho
- Младши потребител
Krisho написа:На последния конкурс за мл. съдии имаше колеги с принтирани закони, но на изпита за мл. прокурори беше забранено ползването на такава нормативна база. Вие си преценете, но според мен не рискувайте.
Успех на изпита!
Благодаря. Оценявам мнението Ви!
- ivanuzzi
- Младши потребител
Krisho е прав - на изпита за мл. съдии се допусна използването на принтирани закони (аз лично бях с такива), но на този за мл. прокурори за моя изненада не позволиха (там май трябваше да си с готов, решен казус ).
Така, че също бих Ви посъветвала да не рискувате. Според мен ще са Ви необходими само най-основните закони (като ЗС, ЗЗД, ТЗ, ЗСПЗЗ, СК и т.н.) - то и без това е почити невъзможно човек да си вземе всички, които му се струват необходими.
УСПЕХ!!!
Така, че също бих Ви посъветвала да не рискувате. Според мен ще са Ви необходими само най-основните закони (като ЗС, ЗЗД, ТЗ, ЗСПЗЗ, СК и т.н.) - то и без това е почити невъзможно човек да си вземе всички, които му се струват необходими.
УСПЕХ!!!
- marialex
- Младши потребител
marialex написа:Krisho е прав - на изпита за мл. съдии се допусна използването на принтирани закони (аз лично бях с такива), но на този за мл. прокурори за моя изненада не позволиха (там май трябваше да си с готов, решен казус ).
УСПЕХ!!!
Благодаря Ви, Marialex.
- ivanuzzi
- Младши потребител
Как го били обяснявали, моля ви се - и защо, според Вас, трябва да Ви бъде обяснявано нещо - то просто не Ви е позволено и ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.
- agents_group
- Младши потребител
Ех, млади човече, доколкото разбирамe Вие и други тука кандидатствате, за да влезете в съдебната система, което по принцип само по себе си е похвално като амбиция, но гарнирано с незнание на елементарни неща, като това в кой закон да намериш нормативната база на изпитния материал, заради което питаш на всеослушание и два дни всички останали мълчат като риби, защото знаят точно толкова, колкото и ти, се превръща в една канска мъкааааа..... Колкото до Нашето мнение, за което Вие казвате, че никой не го е искал, ще Ви посъветвамe да надникнете в чл. 39, ал. 1 от Конституцията на РБ / да, има и такова нещо, и то е основен закон на държавата /, и там ще прочетете следното "Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин."
Колкото до това за допълването дали е разрешено да се използват принтирани нормативни актове, не е наша работа, тъй като Сме от доста време в съдебната система и по Наше време нямаше такива смехории, като тези сега.
Радваме Ви се !!! С поздрави: Agents Group
Колкото до това за допълването дали е разрешено да се използват принтирани нормативни актове, не е наша работа, тъй като Сме от доста време в съдебната система и по Наше време нямаше такива смехории, като тези сега.
- agents_group
- Младши потребител
agents_group написа:Ех, млади човече, доколкото разбирамe Вие и други тука кандидатствате, за да влезете в съдебната система, което по принцип само по себе си е похвално като амбиция, но гарнирано с незнание на елементарни неща, като това в кой закон да намериш нормативната база на изпитния материал, заради което питаш на всеослушание и два дни всички останали мълчат като риби, защото знаят точно толкова, колкото и ти, се превръща в една канска мъкааааа..... Колкото до Нашето мнение, за което Вие казвате, че никой не го е искал, ще Ви посъветвамe да надникнете в чл. 39, ал. 1 от Конституцията на РБ / да, има и такова нещо, и то е основен закон на държавата /, и там ще прочетете следното "Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин."
А аз още повече се радвам на Вас, че отделяте толкова от ценното Ви време отдадено изцяло на съдебната система! Няма да нарушавам добрият тон, нито да влизам в задочен спор с Вас. Аз исках едно просто мнение, не за това кои нормативни актове трябва да ползвам . Не четете между редовете,там нищо не пише. Значи като юрист би трябвало да тълкувате по обстойно! И умолявам Ви , не подценявайте нито мен, нито колегите, които мълчат! Най-малкото не е колегиално. А Вие в съдебната система мисля е записано , че трябва да имате ВИСОКИ МОРАЛНИ КАЧЕСТВА, каквито междувпрочем не показвате до момента. А относно това какво е имало по Ваше време - не ме интересува, честно казано. Още един път Ви благодаря за отделеното време. Всичко най-хубаво Ви желая.
П.С. Незнам винаги ще се намерят хора, които ще остроумничат и ще се правят на Велики!
Успех на всички, които ще се явяват на конкурс!
- ivanuzzi
- Младши потребител
agents_group написа:Как го били обяснявали, моля ви се - и защо, според Вас, трябва да Ви бъде обяснявано нещо - то просто не Ви е позволено и ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.
Аха, и също така явно може да ти се сервира едва когато се явиш на изпита.
Понеже в наредбата не пише (и според мен отникъде не следва), че тези нормативни актове трябва да са издадени като книжка, а не напр. навити на руло и разпечатани на принтер, снимани на ксерокс... такова... копирна машина, или преписани на ръка.
Не е достатъчно добър аргументът, че аз под формата на закони може да съм си разпечатал нещо друго.
-
portokal - Старши потребител
Сега ще се явявям за 3 път и до този момент никой не ми е правил забележка за това, че някои от законите ми са принтирани.Сещам се обаче, че на последния конкурс за мл. прокурори, се бяха заяли с един колега за това, че е с принтирани закони(имаше и доста други колеги, но видяха него)Колегата им каза че никъде не е казано че сме длъжни да си закупуваме "оригинални" закони, а и не всички имат такава възможност.Провериха му листите и го пуснаха да си ги ползва без проблем.
VENI,VIDI,VICI!
- titania
- Младши потребител
Колега agents_group, това с Конституцията на РБ е много интересно, Моля разкажете ни нещо повече /че тя по Наше време не е обект на изучаване в университетите/.
"...тъй като Сме от доста време в съдебната система и по Наше време нямаше такива смехории, като тези сега" - от думите Ви не се разбира на какво точно се смеете, обяснете ...
а може би, затова, че по Ваше време не сте се явявали по конкурси - ах Вие късметлии такива.... палавници!!!
"...тъй като Сме от доста време в съдебната система и по Наше време нямаше такива смехории, като тези сега" - от думите Ви не се разбира на какво точно се смеете, обяснете ...
а може би, затова, че по Ваше време не сте се явявали по конкурси - ах Вие късметлии такива.... палавници!!!
- marialex
- Младши потребител
По този въпрос има "официален" отговор от представител на съдебната система - подобен въпрос беше зададен при дискусията тук във форума за конкурса за административни съдии с председателя на ВАС и г-н Пенчев изказа следния пост, цитирам:
"По време на изпита кандидатите могат да ползват само закони, включително и разпечатани от информационни системи. Не се допуска ползването на сборници с тълкувателни решения и практика на ВАС."
"По време на изпита кандидатите могат да ползват само закони, включително и разпечатани от информационни системи. Не се допуска ползването на сборници с тълкувателни решения и практика на ВАС."
- ednaotvsicki
- Потребител
Такааааа, откъде да започнем, всъщност... може би от това, че обръщението колега трябва да е в множествено число, тъй като видно и от нашия ник, сме група, тоест няколко души, но пишем заедно, като всеки от нас си има и отделен ник, с който също влиза във форума от време на време.
Вярно е, ще призная тук, че колегата, писал преди мен, малко се е поолял с иронията, но не му обръщайте внимание, той просто си е такъв по характер, ей, богу, колко пъти сме му правили забележка... ето и сега ги е натворил едни....
Колкото до "смехориите", четейки мнението му си мисля, че явно е имал предвид това генерализирано конкурсно начало, доста тъпо между другото, имайки предвид, че кара хора от системата да се явяват на конкурси за места в същата тази система, което е изключителен нонсенс. Действително до скоро това го нямаше и хората спокойно си израстваха, веднъж влезли в съда, и си минаваха по йерархията. Е, доколкото разбирам, в новия ЗСВ всичко ще си дойде на мястото и ще останат само конкурсите за младшите, което е правилната постановка на нещата.
А за Конституцията... нека колегата ви разказва, ако има това желание, аз прочее излизам в отпуск и точно държавното право не е най - живо занимаващият ме в момента въпрос.
И успех на всички !
Вярно е, ще призная тук, че колегата, писал преди мен, малко се е поолял с иронията, но не му обръщайте внимание, той просто си е такъв по характер, ей, богу, колко пъти сме му правили забележка... ето и сега ги е натворил едни....
Колкото до "смехориите", четейки мнението му си мисля, че явно е имал предвид това генерализирано конкурсно начало, доста тъпо между другото, имайки предвид, че кара хора от системата да се явяват на конкурси за места в същата тази система, което е изключителен нонсенс. Действително до скоро това го нямаше и хората спокойно си израстваха, веднъж влезли в съда, и си минаваха по йерархията. Е, доколкото разбирам, в новия ЗСВ всичко ще си дойде на мястото и ще останат само конкурсите за младшите, което е правилната постановка на нещата.
А за Конституцията... нека колегата ви разказва, ако има това желание, аз прочее излизам в отпуск и точно държавното право не е най - живо занимаващият ме в момента въпрос.
И успех на всички !
- agents_group
- Младши потребител
Ами приятна отпуска, приятно плацикане или каквото там си изберете.... Я ги виж ти, пишат с общи никове, гаврят се тука, а после всички се питаме защо Европейската комисия постоянно ни натяква за качеството на съдебната ни система...
- Penalist
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|