начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Списък на лицата спечелили предстоящия конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Списък на лицата спечелили предстоящия конкурс за магистрати

Мнениеот mistik » 19 Май 2007, 09:54

Искам да открия тази тема в която всеки който пожелае да посочи имената на лицата за които се знае, че ще спечелят предстоящите "безпристрастни и обективни" изпити за съдии, като най-безобиден опит за протест срещу корупцията и партиините назначения.
mistik
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 19 Май 2007, 13:23

Нещо като "Списъкът на Шиндлер" 8)
agents_group
Младши потребител

Re: Списък на лицата спечелили предстоящия конкурс за магист

Мнениеот gavra » 20 Май 2007, 13:07

mistik написа:Искам да открия тази тема в която всеки който пожелае да посочи имената на лицата за които се знае, че ще спечелят предстоящите "безпристрастни и обективни" изпити за съдии, като най-безобиден опит за протест срещу корупцията и партиините назначения.

Пиши ако имаш информация в тази насока. Вече предизивка моето любопитство, но мълчанието ти е незадоволително.
gavra
Младши потребител

отговор

Мнениеот mistik » 20 Май 2007, 18:21

Инфо ще подам след като изтече срока за подаване на молбите, но идеята ми е всеки от участниците да попълва списъка със своя информация.
mistik
Младши потребител

Мнениеот sogio » 20 Май 2007, 21:06

Колеги, не знам кой ще спечели тези конкурси, но бих искала да споделя един тревожен факт от миналия конкурс за мл.съдии. Съгласно новата /от 2006 г./ Наредба за провеждане на конкурсите, след окончателното класиране, кандидатите трябва да подадат заявления, с които да потвърдат желанието си за заемане на съответната длъжност и да подредят желанията си за отделните градове /когато са кандидатствали за повече от един град/. Съгласно същата тази Наредба, тези заявление се внасят от председателя на конкурсната комисия във ВСС, като са продредени по бал. Макар че не бях в кръга кандидати, които имат шанс за назначаване, аз също подадох такова заявление, но като прочетох протокола на ВСС, с което са гласувани назначенията, никъде не видях моето име като на кандидат, на когото заявлението е отхвърлено "поради липса на свободни места", каквито имаше за други колеги. От това си правя извода, че то изобщо не е било внесено. Също така ми направи впечатление, че общо отхвърлените заявления за назначаване бяха около 20 бр., което е съмнително малко, защото класираните кандидати бяха над 150, местата, за коиото беше обявен конкурс ако не се лъжа 30, което означава, че само 50 /30 назначени + 20 отхвърлени/човека от тези над 150 класирани са подали заявления. Тревожен е и фактът, че не се дава входящ номер на заявлението, а също така и че класирането е общо, а не по градове /както на конкурса за съдии по вписванията/. Не знам какво може да се направи по въпроса, но още от сега обмислям по какъв начин да накарам служителката, която приема тези заявление да ми даде входящ номер или каквото и да е друго, с което да мога да докажа, че съм подала необходимото заявление.
sogio
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Май 2007, 09:47

Макар че не бях в кръга кандидати, които имат шанс за назначаване, аз също подадох такова заявление, но като прочетох протокола на ВСС, с което са гласувани назначенията, никъде не видях моето име като на кандидат, на когото заявлението е отхвърлено "поради липса на свободни места", каквито имаше за други колеги. ... Също така ми направи впечатление, че общо отхвърлените заявления за назначаване бяха около 20 бр., което е съмнително малко, защото класираните кандидати бяха над 150...

Sogio, нищо притеснително няма в това.
Това за изчерпването на местата според моите впечатления го пишат в протокола само за кандидати, на които не им стига балът за първите желания, но за някое следващо желание им стига. Останалите, които нямат бал за назначаване, не ги споменават. Поне така беше при конкурса за административни съдии (не съм се явявала, но много мои познати се явиха :wink: ).
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sogio » 21 Май 2007, 17:57

portokal написа:Sogio, нищо притеснително няма в това.
Това за изчерпването на местата според моите впечатления го пишат в протокола само за кандидати, на които не им стига балът за първите желания, но за някое следващо желание им стига. Останалите, които нямат бал за назначаване, не ги споменават. Поне така беше при конкурса за административни съдии (не съм се явявала, но много мои познати се явиха :wink: ).

Нищо подобно колега. На последните конкурси за мл.съдии и мл.прокурори имаше мои колеги, които кандидатстваха само за София и въпреки че това им беше единствено желание и че по бал бяха някъде 10-ти след най-ниския бал за София, те бяха споменати в протокола на ВСС като кандидати, на които молбите се оставят без разглеждане поради липса на свободни щатни бройки.
sogio
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Май 2007, 18:06

Не мога да бъда сигурна, разбира се, но мисля, че това е, защото след тях в класирането е имало други назначени кандидати - назначени в други градове.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот RinTimTim » 21 Май 2007, 18:38

sogio написа:Макар че не бях в кръга кандидати, които имат шанс за назначаване, аз също подадох такова заявление, но като прочетох протокола на ВСС, с което са гласувани назначенията, никъде не видях моето име като на кандидат, на когото заявлението е отхвърлено "поради липса на свободни места", каквито имаше за други колеги. От това си правя извода, че то изобщо не е било внесено.

Интересен извод.

Чл. 30. (1) Обявяването на класирането се извършва в седемдневен срок след приключването на устния изпит на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
(2) В седемдневен срок от обявяването на класирането, класираните кандидати са длъжни лично да подадат във Висшия съдебен съвет заявление, с което потвърждават желанието си да заемат съответната длъжност. Кандидат, който не изпълни това задължение, отпада от предложението на Председателя на конкурсната комисия по чл.30 ал.3.
(3) Председателят на конкурсната комисия внася във Висшия съдебен съвет чрез Комисията по предложенията и атестирането предложение за назначаване на кандидатите, които са издържали конкурса, подредени по бал съобразно чл. 29, ал. 1 и 2.

Чл. 43. Висшият съдебен съвет подлага на гласуване предложенията на председателите на конкурсните комисии по реда на класирането на кандидатите до попълване на местата, за които е обявен конкурса.

Т.е. ако по бал си след последния гласуван, няма и да си видиш името сред отхвърлените кандидати, защото кандидатурата ти въобще няма да се разглежда. Разглеждат се кандидатурите до последното свободно място, като се отхвърлят на тези, които са класирани по-напред, но не са кандидатствали за конкретното място.

И аз започвам да се питам какви магистрати искате да ставате, след като тълкуването на една простичка наредба ви затруднява. Но иначе сте най-способните, ама гиди връзкарите ви вземат местата.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Май 2007, 18:58

...И аз започвам да се питам какви магистрати искаТЕ да ставаТЕ, след като тълкуването на една простичка наредба ви затруднява... Но иначе СТЕ най-способните, ама гиди връзкарите ВИ вземат местата.

Ако това е към мен, а то явно е и към мен - множествено число...
Това за връзкарите не е в моя стил, така че няма да го коментирам. Може би грубостта тук е отправена към мен съвсем случайно.

Не само не съм правила опити да тълкувам текстове от наредбата, но дори не съм я отваряла днес.
И да, точно така, не съм я отваряла днес. Не защото не знам кое къде е уредено (и че изобщо следва някъде да е уредено). Това, което ме интересува от наредбата, съм си го прочела. Ако ме вълнуваше проблемът, който вълнува колегата, можете да бъдете сигурен, че щях да си я отворя на това място и да си я разтълкувам. Не по-зле от Вас.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот RinTimTim » 21 Май 2007, 19:07

portokal написа:Ако това е към мен, а то явно е и към мен - множествено число...

Въобще не е към теб, не знам защо се засягаш. Кръгът адресати в горното по принцип е неопределен, но определяем :wink: Всеки, който се чувства прецакан от системата, но същевременно обективно се затруднява с наредбата, документите, процедурата и прочее, може да се счита в кръга :lol:
RinTimTim
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Май 2007, 19:19

Засегнах се, понеже бяхме двамата с колегата, и... де да знам дали не е към мен.
Процедурата, когато ме интИрИсува, си я търся в наредбата и закона. Като не я намеря, питам... тайничко. :wink:

Колкото до това за гласуването на класираните кандидати - ако беше нередно, не мисля, че точно пък такава вопиюща, :wink: и в същото време излишна, нередност биха допуснали и оставили незабелязана и непоправена. Ако случайно трябва, има си достатъчно елегантни други начини. :oops:
За връзкари по принцип не обичам да говоря, щото е тъпо. Не че не допускам да има такива. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот RinTimTim » 21 Май 2007, 19:29

Сигурно има, но откакто се въведоха конкурсите са малцинство. Знания и късмет са нещата, които трябват.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот sogio » 22 Май 2007, 07:52

RinTimTim написа:И аз започвам да се питам какви магистрати искате да ставате, след като тълкуването на една простичка наредба ви затруднява. Но иначе сте най-способните, ама гиди връзкарите ви вземат местата.

Въпреки че не съм съгласна с Вашето тълкуване колега, не смятам че тук е мястото, където трябва да спорим. Що се отнася до нападките, които отправяте към мен, ще Ви кажа само това, че има 2 вида адвокати - едните познават закона, а другите - съдията /перефразирайте си го за конкретната ситуация/. А и от къде знаете, че и аз не съм от връзкарите - все пак някои колеги си уплътняват времето като четат наредби и закони, а други - като създават необходимите връзки и контакти. Не знам кое е по-ползотворно - Вие решете!
sogio
Потребител

Мнениеот agents_group » 31 Май 2007, 14:49

Тази интересна тема нещо я поизоставихте напоследък - хайде да видим предложения, нали вече списъците един по един започнаха да излизат....
agents_group
Младши потребител

Мнениеот mistik » 02 Юни 2007, 20:33

Така само за начало да кажем, че хора с имена като Гогов,Калпакчиев и Русков са вътре при всички случаи.
mistik
Младши потребител

Мнениеот sogio » 02 Юни 2007, 22:38

mistik написа:Така само за начало да кажем, че хора с имена като Гогов,Калпакчиев и Русков са вътре при всички случаи.

Колега, кажете поне за кои длъжности става въпрос /младши, районни, окръжни съдии, прокурори/, за да знаем ако и ние кандидатстваме за тях, да не си даваме много зор.
sogio
Потребител

Мнениеот Penalist » 02 Юни 2007, 22:45

ами, аз съм пък сигурен, че нагласените хора са Джелсомино и Чебурашка, със сигурност Нилс Холгерсон и честно да ви кажа, мисля си, че и Алф има шансове... :oops:
Penalist
Младши потребител

Мнениеот lilly_iv » 08 Юли 2007, 18:45

Колеги,
мисля, че много от Вас не отчитат факта, че децата и внуците на известни и добри преподаватели и магистрати са "закърмени" с Правото, вероятно са много начетени, живеят единствено "с" и "за" правото и честно печелят конкурсите на които се явяват! Помислете и по този въпрос, преди да ги наричате "връзкари". Разбира се и тук си има изключения! (дано да са все по-малко)!
lilly_iv
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити