начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

СПЕШНО!!СПЕШНО!!Декларация чл.45(2)т.4 ЗЮЛНЦ

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

СПЕШНО!!СПЕШНО!!Декларация чл.45(2)т.4 ЗЮЛНЦ

Мнениеот Justus® » 13 Авг 2004, 17:31

Колеги,изключително спешно ми е нужна сламка за Декларация по чл.45(2)т.4 ЗЮЛНЦ.Регистрирала съм ЮЛНЦ в частна полза,но за първи път в понеделник трябва да депозирам в обществена полза в ЦР към МП,и не съм писала такава декларация.
Много ще съм благодарна,ако някой помогне бързо.
Justus®

Re: СПЕШНО!!СПЕШНО!!Декларация чл.45(2)т.4 ЗЮЛНЦ

Мнениеот monteskio1 » 13 Авг 2004, 18:23

Надявам се, че успях да ти помогна)))

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 45, ал. 2, т. 4 и чл. 46, ал. 2, т. 6 от ЗЮЛНЦ
Долуподписаният (та) ...................................................
.......................................................................,
л. к. № ..............., издадена от .............. на ....../...... г.,
ЕГН (ЛНЧ) .................., в качеството на .......................... .............................. на юридическо лице с нестопанска цел ......... (представляващ, управител) ............................................................................,
(наименование на юридическото лице)
номер от НДР ......................., БУЛСТАТ .........................,
място на данъчна регистрация - ТДД, гр. ................................
с данъчен адрес: гр. ........................., област.................. ................, община........................., район .................... ............., ул. (бл.) .................................................... ............................................................., № ...........,
ДЕКЛАРИРАМ,
че представляваното от мен юридическо лице с нестопанска цел няманепогасени публични държавни и общински вземания.
Известно ми е, че за декларирани от мен неверни данни нося отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
Дата ............... Подпис: ..................
гр. ......................... (подпис и печат)

MONTESKIO
monteskio1

Мнениеот protekta » 13 Авг 2004, 20:37

Въпрос извън темата. Защо използваш това име?
protekta
Потребител

Мнениеот Justus® » 14 Авг 2004, 00:39

Благодаря,monteskio1,но това не е достатъчно според мен.Дотолкова въображение и знания имам,че да отговоря има ли или не д–ни вземания.Обаче тази декларация е за за наличието на обстоятелствата по чл. 38-41 ЗЮЛНЦ,и вече съм написала текст,но ми се искаше да видя все пак такъв,който успешно е минал регистрация в Централния регистър.

На protekta–Защо?Нещо против ли имаш?Знаеш какво е Justus,а това е характерно за мен,така казват.....
Justus®

Мнениеот лунатик » 14 Авг 2004, 09:00

Според процедурата цитирана в "Апис" след вписването в регистъра за ю.л.н.ц. към окръжния съд, следва регистрация по БУЛСТАТ и данъчна регистрация. Едва след това е регистрацията в централния регистър на МП. Всички формуляри се получават на СПЕЦИАЛНА ДИСКЕТА под формата на файлове от централния регистър към МП. Така е според "Апис". Та посети ги първо тях и искай дискетата. А може би на сайта на МП ще има тези файлове.
лунатик

Мнениеот Гери » 14 Авг 2004, 11:35

Не според Апис, а е точно така. Формулярите са по образец, но ти ги дават готови с дискетата. После се отива на 7 ет. в МП и се подават.
Гери

Мнениеот Justus® » 14 Авг 2004, 15:05

Колеги,моля Ви,не питам за процедурата!
Вече съм регистрирала сдружението в СГС,данъчно и БУЛСТАТ.
Имам и необходимите формуляри за МП,които вече попълних.
Само тая декларация (каквато,както вече казах досега не ми се е налагало да пиша) ми е проблем,защото не знам има ли официално утвърден формуляр,или е свободен текст.Вече казах,че съм си сътворила нещо,но не съм сигурна.Молбата ми за помощ е само за това.
Justus®

Мнениеот лунатик » 14 Авг 2004, 17:06

Сигурно това ти трябва. Но тези бланки би трябвало да ги имаш от дискетата. В "Апис" изрично упоменават, че приложените формуляри са единствено с информативна цел и не могат да се използват за целите на регистрацията:

Декларация по чл. 45, ал. 2, т. 4 от ЗЮЛНЦ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Долуподписаният (та) ................................................... ............................................................................,
л. к. № .............., издадена от ............. на ......../...... г.,
ЕГН (ЛНЧ) .................., в качеството на .......................... ............................... на юридическо лице с нестопанска цел ........ (представляващ, управител) .............................................................................
(наименование на юридическото лице)
ДЕКЛАРИРАМ,
че представляваното и управлявано от мен юридическо лице снестопанска цел, определено за извършване на общественополезна дейност:
1. ще разходва имуществото си за ...................................... ............................................................................. ............................................................................. ............................................................................;
2. ще взема решенията на колективния си орган по реда и при условията на чл. 32, ал. 4 от ЗЮЛНЦ и Устава си;
2. ще извършва всяка година проверка на дейността си от лицензиран експерт-счетоводител;
3. ще води книги за протоколите от заседанията на колективния си орган;
4. ще изготвя ежегодно доклад за дейността по реда и при условията на чл. 40, ал. 2 от ЗЮЛНЦ;
5. ще спазва предвидения в чл. 41, ал. 3 от ЗЮЛНЦ ред за вземане на решение при безвъзмездно изразходване на имуществото си в случаите, посочени в същия нормативен текст;
6. ще извършва подбор на лицата и начинът на тяхното подпомагане в зависимост от целите, финансовите възможности и правилата за осъществяване на дейността си;
7. няма да сключва сделки с лицата по чл. 41, ал. 4 във вр. с ал. 3, т. 1 от ЗЮЛНЦ.
Дата ............... Подпис: ..................
гр. ......................... (подпис и печат)
лунатик

Мнениеот Justus® » 15 Авг 2004, 00:32

Мерси,Лунатик,дано е това.Близо е до моето творение.
Ако някой знае със сигурност(или има формата,която минава в ЦР при МП),нека публикува.
Justus®

Мнениеот protekta » 16 Авг 2004, 21:00

Какво означава да съм против ?! Ти си единствената във форума /поне доколкото знам/ с въпросната "добавка" към псевдонима, под който публикуваш. . Та ми стана любопитно дали просто ти е хрумнало, или работиш /или си работила/ в тази юридическа фирма.
protekta
Потребител

Мнениеот Justus® » 18 Авг 2004, 03:02

За Protekta:
Добавката ® ли имаш предвид?
Не Никога не съм била подчинена и подвластна никому–лица,фирми им т.н.
Просто,кактко казах,това е запазен "характеров"знак,ОК?
Justus®

Назад към Лекции и материали