начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Промени в ГПК

Дискусии и предложения по проекти за закони

Промени в ГПК

Мнениеот webmaster » 03 Юли 2002, 10:32

На адрес [url]http://www.parliament.bg/infocenter/zakonoproekti/254-01-51.pdf[/url] е качен проектът на Любен Корнезов за ЗИД на ГПК.
Лично на мен не ми стана ясно какво е общото между тези 5-6 съвсем разнообразни и несвързани помежду си промени, така че бъдат обединени в един проект. По въпроса с оправомощаване на прокуратурата да започне да защитава активно интересите на държавата в гражданския процес доста се изписа вече, особено в "Дневник" и "Капитал".
Интересно ми е и какво се има предвид с предложението призоваването на страните вече да може да става "и по Интернет". Това с електронна поща ли означава? Ако да - трябва ли писмото да е подписано с електронен подпис? Ако да - с чии и откаде ще го вземе? Ако не - как си го представя доц. Корнезов? И как ще се удостоверява моментът на получаване/узнаване за получаване на призовката?
Нещо малко ме смущава оскъдицата във формулировката...
webmaster

Re: Промени в ГПК

Мнениеот milen » 03 Юли 2002, 13:18

Мдаааааа,
пълна дивотия. скоро и със SMS ще искат да призовават... :-)
milen
Младши потребител

Re: Промени в ГПК

Мнениеот alfa » 08 Юли 2002, 10:51

:-)))))))))))))
Професор Корнезов, колега-вече е професор :))))))))
alfa
Младши потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти