- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
младши магистрати в административните съдилища
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
младши магистрати в административните съдилища
Колеги, някой да е чул дали ще има конкурс за младши магистрати в административните съдилища ........
- perle
- Нов потребител
Здравей Колега, излезе едно интервю на Константин Пенчев в което той говореше,че в новия ЗСВ няма такава фигура като Младши за Административните съдилща, а ако имало той щял да организира конкурса както било по закон,но първо да зафункционират Административните съдилща и да бъдат назначени дейставащите съдии в тях а тогава той щял да организира, ако има и за младши.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
Здравей,antoniaaatanasova! Благодаря за информацията, но мен ме обърква чл. 147, ал.4 от ЗСВ: "Младшите съдии при административните съдилища се назначават от ВСС за срок от 3 години........." Как я тълкуваш тази разпоредба Май доста объркано става.....
- perle
- Нов потребител
Ами няма никакво объркване това е във връзка с изискуемия стаж, който е различен за административни и районни съдии.По принцип за малдши няма изискуем юридически стаж и за това според мен е дадена привилегия на младшите към административните съдилища след 3 г. стаж като младши да стават съдии,за които изкискуемия стаж е 5 г. това го пише и в ЗСВ, предполага се че преди да станат младши са имали някакъв юридически стаж и след като има 3 г. специализиран такъв, са готови да бъдат редови административни съдии таква е лоиката за младшите към Окръжните съдилища и Районната Прокуратурата ,реално ако са изкарали 1,5 като младши и с него имат иозискумеия 2 г. юридически с стаж могат по предложение на Председателя на РС или Райония Прокурор да бъдат назанчени за райони съдии или райони прокурори
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|