Здравейте колеги! При обжалване на Наказателно постановление, на касационна инстанция пред Плов.Окр. Съд ми бе искана държавна такса от 5 лв като ФЛ. Според мен това е неправилно.
Това обща практика на съдилищата ли е или само на Плов.Окр. Съд ?
Как мислите мога ли да си върна парите и по какъв начин?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Държавна такса по НАХД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Държавна такса по НАХД
heh, proveri tarifa 1. estestveno che ima taksi. nishto ne e free, osven izricno posochenoto.
- o
Re: Държавна такса по НАХД
Проверил съм и не съм съгласен с теб. Там има такса за обжалване на Адм. акт. а аз вслучая обжалвах Н пост-е. Производството е адм.- нак-но, а не административно. Всъщност оттам произтича и грешката, защото на банковото бордеро пише внесена такса за обжалване на АА, понеже няма основание в тарифата за обжалване на Н пост-е. Тази практика е порочна, но лошото е че не може да се стигне до ВАС. Затова питам това постоянна практика на Всички съдилища ли е или само на Плов., а както виждам и на Пазар. ОКР Съд
Благодаря!
Благодаря!
- gbaev
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|