- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
14:00, 26.09 Изпит за административни съдии-дискусия
|
|
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Ако в казуса, който се падне има въпрос, по който практиката на ВАС е противоречива, правните изводи на кандидата, основани на закона и правилата на логическото мислене ще имат ли превес пред личните предпочитания на член от комисията относно кокретното разрешение на въпроса?
- pipelota
- Потребител
До maririn:
Казусът ще бъде по обявения конспект. Не зная в кои области конкурсните комисии изготвят казусите.
Казусът ще бъде по обявения конспект. Не зная в кои области конкурсните комисии изготвят казусите.
- konstantin.penchev
- Младши потребител
konstantin.penchev написа:В Наредба № 2 сме си позволили да “вдигнем летвата” като сме приели, че изкарал е този, който има поне 4.50 на устния изпит.
Посочената оценка от 4.50 се отнася за устния или за писмения изпит?
- softy
- Младши потребител
До rossa3:
Още веднъж Ви уверявам, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да бъде конкурсът достатъчно прозрачен и честен. Идеята за обявяване на верните отговори по изтегления казус ми се струва добра и ще я споделя с изпитващите комисии.
Още веднъж Ви уверявам, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да бъде конкурсът достатъчно прозрачен и честен. Идеята за обявяване на верните отговори по изтегления казус ми се струва добра и ще я споделя с изпитващите комисии.
Последна промяна konstantin.penchev на 26 Сеп 2006, 15:17, променена общо 1 път
- konstantin.penchev
- Младши потребител
4.50 е по чл.24, ал.1 от Наредбата и се отнася за писмения изпит. Отговорът ви г-н Пенчев не е вярен.
- Violeta_Alexandrova
- Нов потребител
Г-н Пенчев, казусите трябва да бъдат базирани на трайна и безпротиворечива практика на Върховния административен съд. Нека колегите, участващи в конкурса, да не бъдат изправяни пред дилемата практиката на кой състав от ВАС да възприемат, решавайки казуса.
- softy
- Младши потребител
До softy и Violeta_Alexandrova:
Прави сте. В стремежа ми да отговоря на всички зададени въпроси, съм допуснал техническа грешка. Минималната оценка, която кандидатът трябва да получи на писмения изпит е 4.50, а на устния 3.00.
Прави сте. В стремежа ми да отговоря на всички зададени въпроси, съм допуснал техническа грешка. Минималната оценка, която кандидатът трябва да получи на писмения изпит е 4.50, а на устния 3.00.
Последна промяна konstantin.penchev на 26 Сеп 2006, 15:25, променена общо 1 път
- konstantin.penchev
- Младши потребител
Господин Пенчев, Моля Ви отговорете на устния изпит ще се допуска ли ползването на нормативни актове от кандидатите, след като липсва изричен текст в наредбата по този въпрос ?
- kemas
- Потребител
Благодаря Ви лично за отделеното време.Смятам, че опровергахте слуховете за субективизъм и корупция.
- kasidi
- Потребител
Колеги,
Искам да ви благодаря за интереса към конкурса за регионални административни съдии (който, за съжаление, пренатовари връзката към форума и създаде технически проблеми)!
Желая на всички вас успех на изпитите и се надявам да се видим с най-достойните при назначаването им за съдии в 28-те регионални административни съдилища!
Още веднъж ви уверявам, че успехът на изпитите зависи само от вас!
Искам да ви благодаря за интереса към конкурса за регионални административни съдии (който, за съжаление, пренатовари връзката към форума и създаде технически проблеми)!
Желая на всички вас успех на изпитите и се надявам да се видим с най-достойните при назначаването им за съдии в 28-те регионални административни съдилища!
Още веднъж ви уверявам, че успехът на изпитите зависи само от вас!
- konstantin.penchev
- Младши потребител
Кои нормативни актове следва да носят участниците на писмения изпит, тематичният конспект не дават отговор на този въпрос.
- Queen
- Младши потребител
Queen написа:Кои нормативни актове следва да носят участниците на писмения изпит, тематичният конспект не дават отговор на този въпрос.
Колкото повече, толкова повече.....
- softy
- Младши потребител
В момента тече устният изпит, но още не се знае какво е ...
точното решение на казуса!!!
Моля, публикувайте го, заедно с критериите за оценяване!
Ясно е, че промяна не може да се очаква, но поне да разберем. В моя случай, има разлика от цяла една единица между двете оценки и искам да разбера защо. Пък и да знам как съм се справила.
А защо не обявите и изискванията за устния? - не се знае по АПК или по ЗАП ще се изпитва.
Ако е възможно - по-скоро, че съм на изпит в петък.
Благодаря предварително!
Моля, публикувайте го, заедно с критериите за оценяване!
Ясно е, че промяна не може да се очаква, но поне да разберем. В моя случай, има разлика от цяла една единица между двете оценки и искам да разбера защо. Пък и да знам как съм се справила.
А защо не обявите и изискванията за устния? - не се знае по АПК или по ЗАП ще се изпитва.
Ако е възможно - по-скоро, че съм на изпит в петък.
Благодаря предварително!
- advSimeonova
- Нов потребител
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|