Уважаеми колеги,бихте ли погледнали чл.28НПК!!!!!!!!!!!!!!!Аз ли съм ...........,не знам,обаче нещо не ми става ясно какво ще правим с престъпления 10-20години,като чл.95НК,чл.115НК и т.н.??????????????
бихте ли погледнали този член за да коментирате какъв състав ще съди в случая??????????????
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!!!!!!!!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
идиотизми в новия скъпоструващ НПК
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Вероятно това ще се изправи с изменения на НК преди влизането в сила на новия НПК, досежно санкциите на въпросните престъпления.
- lextor
- Нов потребител
незнам колега,какво и как ще се оправи ,но едва ли ще отпаднат наказания размер тип до 20години!освен това на края на НПК има преходни и заключителни разпоредби относно изменения и допълнения в НК,а там също възникващият въпрос не е решен!
защо не се включват повече колеги,не е ли интересен въпросът!!!!!????????
защо не се включват повече колеги,не е ли интересен въпросът!!!!!????????
- красива
уважаема красива /вероятно/ колежке. Мисля, че не сте ............
Има много недомислия в този кодекс. Някои ще се оправят с практиката, други ще доведат до натрупване на много грешки и противоречиво прилагане в цялата страна. но няма как. Всяко ново е така. Оособено когато е прието набързо и с основната цел да рапортуват някои хора пред други някои хора, а не да улеснят процеса.
Та на въпроса - мисля, че чл. 28 ал. 1 т. 3 от новия НПК има две алтернативи и втората е "друго по-тежко наказание". Т. е. в конкретния случай - при престъпления напр. 15-20 г. лишаване от свобода състава на съда следва да е по този текст - двама съдии и трима съд. заседатели. Значи, когато наказанието е друго и по-тежко от т. 2, прилагаме т. 3
Има много недомислия в този кодекс. Някои ще се оправят с практиката, други ще доведат до натрупване на много грешки и противоречиво прилагане в цялата страна. но няма как. Всяко ново е така. Оособено когато е прието набързо и с основната цел да рапортуват някои хора пред други някои хора, а не да улеснят процеса.
Та на въпроса - мисля, че чл. 28 ал. 1 т. 3 от новия НПК има две алтернативи и втората е "друго по-тежко наказание". Т. е. в конкретния случай - при престъпления напр. 15-20 г. лишаване от свобода състава на съда следва да е по този текст - двама съдии и трима съд. заседатели. Значи, когато наказанието е друго и по-тежко от т. 2, прилагаме т. 3
- прок решил си преписките
гост
Все повече се убеждавам че някои колеги така набързичко,със самочувствие авторитетно отговарят,БЕЗ ОБАЧЕ ДА СА ПРОЧЕЛИ ВНИМАТЕЛНО ВЪПРОСА!!!!!
ще го задам пак-имаме чл.115НК-10-20години,по чл.28нов НПК-т.2 има максимум 15,а по т.3 има минимум 15!гледам,гледам и не ми става ясно как да вмъкнем тук 10-20!!!???
и нещо важно-когато се определя състав на съд,не е редно да има прилагане по тълкувание!при така затворени в граници токи на чл.28,не е редно да има място за тълкуване!!!???
за мен чл.28 е недомислица и има нужда от спешна корекция!
ще го задам пак-имаме чл.115НК-10-20години,по чл.28нов НПК-т.2 има максимум 15,а по т.3 има минимум 15!гледам,гледам и не ми става ясно как да вмъкнем тук 10-20!!!???
и нещо важно-когато се определя състав на съд,не е редно да има прилагане по тълкувание!при така затворени в граници токи на чл.28,не е редно да има място за тълкуване!!!???
за мен чл.28 е недомислица и има нужда от спешна корекция!
- uzunov67
- Нов потребител
Най-лошото е че не срещнах нито един колега,който да обясни какво ще правим!не че чл.28 е единственият проблем,но го поставих тук за разискване,тъй като е възлов!А колегите във форума хем искат да си говорим професионално,хем най-активни са в безсмислените теми като-"връзкарство в съдебната сестема"и други!
- Гост
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|