начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Вещно право - проф.Боянов

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Вещно право - проф.Боянов

Мнениеот go6o_6666 » 11 Яну 2006, 13:43

Моля ако някои има тестовете по вещно право на проф.Боянов за изпита в УНСС да ми ги прати на:
go6o_6666@abv.bg
go6o_6666

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 15:06

Учебникът на Боянов по вещно право за нищо не става. По-добре си вземете лекции на проф.Владимир Петров. А що се учи право в УНСС, и откога вещното го карат на тестове не ми се ще да разсъждавам. И после ще работят редом с нас тия хора.
Гост

hi

Мнениеот stefan28 » 11 Яну 2006, 21:44

Anonymous написа:Учебникът на Боянов по вещно право за нищо не става. По-добре си вземете лекции на проф.Владимир Петров. А що се учи право в УНСС, и откога вещното го карат на тестове не ми се ще да разсъждавам. И после ще работят редом с нас тия хора.

I na men mi trqbvat tezi testove ai ako nqkoi gi ima da kaje!!!
stefan28

Мнениеот Българче » 11 Яну 2006, 22:14

Хахахахаха :)

Че учебиика е смотан - 2 мнения по въпроса - НЯМА!
Ама това мнение - за лекциите на Проф. Владимир Петров - доколко те стават - не знам, макар че той ми четеше ВП в СУ - стискайте палци, че ще имам изпит при него. Иначе съм чувал, от завършили колеги, "Владо 4-ката"....

По-добре четете Проф. Венедиков или,.... абе щях да ви кажа още нещо, ама съм заинтересован да не ви го казвам, т.е. кои са любимите въпроси на проф. Петров... :) Та.... четете, и Таджер четете
Българче

Мнениеот mini-cooper » 11 Яну 2006, 23:33

Сладур, не че искам да ти правя мръсно, но защо да не им се каже на хората, които ще минат по нашия път. Любимите въпроси на Вл. Петров са Добросъвестно владение и Защита на собственост. А аз не знам да е писал друго освен 6 на всички колеги. Чух, че е писал един единствен път 2-ка на някакъв, който написал името му в книжката си като "Бойлеров". Да му се чудиш на акъла как е могъл... Успех на изпита
mini-cooper

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 13:24

Най-добре е да четете от Вюбен Василев.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 13:24

*Любен Василев
Гост

Мнениеот staroto » 20 Яну 2006, 16:35

Anonymous написа:Учебникът на Боянов по вещно право за нищо не става. По-добре си вземете лекции на проф.Владимир Петров. А що се учи право в УНСС, и откога вещното го карат на тестове не ми се ще да разсъждавам. И после ще работят редом с нас тия хора.
Любезни ми приятелю, :twisted: Юридическия факултет на УНСС е един от най-добрите прехваления СУ сварталище на книжни плъхове открадна учебния план на ЮФ на УНСС още 1999 г. в УНСС преподават хора с богат практически опит и излизат юристи много-добре подготвени. Така,че хайде да си имаме уважението колеги! 8)
staroto

Мнениеот A.B. » 23 Яну 2006, 16:44

Любезни ми приятелю, Юридическия факултет на УНСС е един от най-добрите прехваления СУ сварталище на книжни плъхове открадна учебния план на ЮФ на УНСС още 1999 г. в УНСС преподават хора с богат практически опит и излизат юристи много-добре подготвени. Така,че хайде да си имаме уважението колеги! --???????
???????????
izvinqvai, no kak moje da kajesh takova neshto. imam dosta dobyr pogled nad obu4enieto v UNSS i syvsem otgovorno tvyrdq, 4e izobshto ne mogat da stypqt na malkiq pryst na SU otnosno nashata specialnost. Pove4eto hora,zavyrshvashti tam, si nqmat nikakva ideq ot pravo i za kakvo stava duma. A za u4ebniq im plan izobshto ne mi govori- 1 kurs - ekologi4no pravo, a rimsko -izbiraem- e, evala. Blagodarenie na UNSS i nie shte ponau4im neshto hehe.
( ne jelaq da komentiram po nikakyv na4in pyk pravopisa ti, no ti prepory4vam da se ponau4ish da pishesh pravilno, zashtoto sled vreme tvoite neobu4eni kolegi ot SU-to shte ti se smeqt na greshkite)
A.B.

Мнениеот senex » 26 Яну 2006, 20:10

Mойто детенце, искам да ти кажа, че юридически дисциплини в УНСС се преподават от далечната 1920г.
Последна промяна senex на 07 Юни 2007, 18:39, променена общо 1 път
senex
Потребител

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 20:27

A.B. написа:Любезни ми приятелю, Юридическия факултет на УНСС е един от най-добрите прехваления СУ сварталище на книжни плъхове открадна учебния план на ЮФ на УНСС още 1999 г. в УНСС преподават хора с богат практически опит и излизат юристи много-добре подготвени. Така,че хайде да си имаме уважението колеги! --???????
???????????
izvinqvai, no kak moje da kajesh takova neshto. imam dosta dobyr pogled nad obu4enieto v UNSS i syvsem otgovorno tvyrdq, 4e izobshto ne mogat da stypqt na malkiq pryst na SU otnosno nashata specialnost. Pove4eto hora,zavyrshvashti tam, si nqmat nikakva ideq ot pravo i za kakvo stava duma. A za u4ebniq im plan izobshto ne mi govori- 1 kurs - ekologi4no pravo, a rimsko -izbiraem- e, evala. Blagodarenie na UNSS i nie shte ponau4im neshto hehe.
( ne jelaq da komentiram po nikakyv na4in pyk pravopisa ti, no ti prepory4vam da se ponau4ish da pishesh pravilno, zashtoto sled vreme tvoite neobu4eni kolegi ot SU-to shte ti se smeqt na greshkite)

Ти наистина нямаш никаква представа относно обучението по право в УНСС и си фантазираш на воля. Екологичното право не се учи в първи курс, нещо нямаш правилна информация, на базата на която да правиш верни изводи. А Вие като нямате никакво езиково обучение, а при нас се учи език 2 години. Какво да кажем?
Гост

Мнениеот Съмняващ се » 26 Яну 2006, 21:24

Защо никой от УНСС не попита , как минава изпита по Вещно право в СУ при доцЕкатерина Матеева?!
Съмняващ се

Мнениеот n.dinev » 26 Яну 2006, 21:28

При Владо Петров се преписва нечовешки.
n.dinev
Младши потребител

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 21:32

n.dinev написа:При Владо Петров се преписва нечовешки.

Благодаря, че го каза, не някои хора да лъжат, мислейки си, че едва ли не никой не знае. Много ми е интересно какви претенции могат да имат имаенно такива, които не занят кои са вщните права, куде са изброени и т.н.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 21:37

Съмняващ се написа:Защо никой от УНСС не попита , как минава изпита по Вещно право в СУ при доцЕкатерина Матеева?!

А защо някой от СУ не попита как минават в УНСС изпитите при Проф. Златка Сукарева, при Проф. Никола Филчев, при Проф. Емил Златарев, при Проф. Христина Балабанова и да не изброявам още, че са много. Дори Проф Бойчев и Проф. Коцева искренно ни съчувстваха са изключително тежките устни изпити в трети курс, на които няма закони, няма нищо-сягаш пред преподавателя и половин час няма ставане. Това не се знае, нали, но някои да приказват тяхни фантазии, го има постоянно.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 21:39

Съмняващ се написа:Защо никой от УНСС не попита , как минава изпита по Вещно право в СУ при доцЕкатерина Матеева?!

А защо някой от СУ не попита как минават в УНСС изпитите при Проф. Златка Сукарева, при Проф. Никола Филчев, при Проф. Емил Златарев, при Проф. Христина Балабанова и да не изброявам още, че са много. Дори Проф Бойчев и Проф. Коцева искренно ни съчувстваха са изключително тежките устни изпити в трети курс, на които няма закони, няма нищо-сягаш пред преподавателя и половин час няма ставане. Това не се знае, нали, но някои да приказват техни фантазии го има постоянно.
Гост

Мнениеот Старо куче » 27 Яну 2006, 12:59

Колеги,аз завърших УНСС през далечната 2001 г. :D мога отговорно да кажа,че обучението е изключително напрегната и изброените преподаватели сега професори тогава голяма част от тях доценти многа здраво ни натискаха!Упражненията бяха водени изключетелно от практици съдии,прокурори,адвокати още като студент получих значителна практическа подготовка!Държавните изпити бяха изключително тежки!От моя випуск има много прокурори,съдии,следователи и дознателира също юристи в редица министерства и дори двама,които са юридически съветници на вицепрезидента,за адвокатите няма да говоря.Така,че да си имаме уважението,колеги!Не подцинявам обучението в СУ ,но отговорно мога да кажа,че редица отличници излезли от там след нечовешко зубрене в практиката........са доста посредствени да не кажа пълна скръп,защото теорията и практиката са две доста различни неща.
Старо куче

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 15:19

В Софийския Университет пък по Вещно право признават само учебника на Георги Боянов.
Гост

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 15:29

И аз съм завършил УНСС, но не се включвам, за да участвам в тази безсмислена дискусия, подхваната от предишните участници, а за да защитя проф. Боянов и учебника му по "Вещно право".
Само хора, които въобще не са го чели и сравнявали с други учебници по същата дисциплина, могат да говорят подобни глупости - че учебника бил слаб и за нищо не ставал.
Ще се спра само на някои от предимствата на този учебник.
1. Сравнително кратък е и е освободен от ненужни идеологически, философски и други отклонения.
2. Написан е разбираемо, на достъпен език.
3. Авторът сравнява гледните точки по отделните въпроси на всички други учени, писали по "Вещно право" - Владо Петров, В. Таджер, П. Венедиков и Ал. Джеров, давайки своето становище, като го подкрепя богато и аргументирано;
4. Обхваща всички части от системата на Вещното право като учебна дисциплина, а последното издание от 2004 г. е и съобразено с действащото законодателство
5. "Система на българското вещно право" на проф. Венедиков (който иначе е ненадминат) е построен въз основа на тогава действалия ЗИСС, което затруднява използването на учебника.
.........................................................................................................
За Ваше сведение:
Проф. Боянов е член на Висшата атестационна комисия (ВАК) - която хабилитира научните работници по Право. Беше член на конкурсната комисия по изпитите за нотариуси и помощник-нотариуси и рецензира публикациите на много свои колеги, включително и на хора от практиката - напр. съдия Аглика Адамова от СРС, която пише по проблеми на вещното право.
Защо ли магистратите от практиката избират него за свой рецензент?
Гост

Мнениеот mutsa » 27 Яну 2006, 17:02

Аз също съм чувала, че учебникът на Боянов е добър. Знам, че в Бургаския университет препоръчват на стутентите да четатат само от него.
mutsa
Потребител

Следваща

Назад към Лекции и материали