начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

НА по давност и наследство

Казуси за недвижими имоти

НА по давност и наследство

Мнениеот Nia29 » 25 Мар 2005, 16:20

Може ли някой да прати сламка на НА за придобиване на недвижим имот по дваност и наследство?
Благодаря!
Nia29

Re: НА по давност и наследство

Мнениеот търговец » 26 Мар 2005, 00:26

Принципно, на пазара в гараж 8 продават сламки в пакети..... Има с различни цветове и дължини. Дано успееш да си вземеш, защото бързво свършват.)))УСПЕХ

Спекулант
търговец

Мнениеот галина » 26 Мар 2005, 14:31

За това си има адвокати.Върви,плати и ще ти бъде изготвен!
галина

Мнениеот Mindo2 » 26 Мар 2005, 14:44

Виж множество полезни "сламки" (особено на страници 60-80) в книгата на Людмила Тенева "Практически аспекти на вписванията"(София, Фенея, 2004). Може да се намери в книжарниците и щандовете за икономическа и правна литература по улиците, актуална цена 11 лв. Няма лошо в това да се казва "сламка", защото сламката е важна необходимост за давещия се - да се улови за нея, а може и кошницата да си оплете човек сламка по сламка. Но, мисля, че е от компетентността на юрист да подбере подходящия вариант на нотариален акт(актове) за всеки конкретен случай.
Mindo2

Мнениеот D.Pavlova » 26 Мар 2005, 21:06

1. Kakwo ozna4awa slamka ?
2. NA po dawnost, se izgotwq ot notarius po mestonahojdenie na imota. Neobhodimi za towa sa predstawqne na dokazatelstwa - napr. 3 swideteli, po wazmojnost sasedi, udostowereniq , 4e imota ne e darjawen ili ob6inski. Notariusa izwarshwa obstoqtelstwenata prowerka i ewentualno izdawa NA. Powe4eto otkazwat za zemedelskite zemi. Za zelta zadaljitelno e da se konsultirate s advokat, poradi mnogoobrazieto ot hipotezi po tozi wapros!
D.Pavlova

Мнениеот scribtor » 27 Мар 2005, 08:36

А според мен, питащият не пита за себе си, а е решил да се пробва като адвокат.
Както многократно съм казвал, на неколеги - нищо не пращам и не обяснявам - имам предвид, не, на граждани, а на такива дето въртят нелоялна конкуренция, като разни агенции за имоти и счетоводни катнори и пр.
От самата формулировка на въпроса се вижда, че на питащия нищо не му е ясно - е как тогава ще се оправи, без да завлече горкия човечец, дето му се е доверил.

Предлагам, да изпитаме питащия, нека докаже, че е юрист, пък тогава нека иска сламка - ще му дадем?.....Може би?......
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот monteskio » 27 Мар 2005, 10:37

Scribtor,
Според мен е загуба на време да се занимаваш с изпит. днес времето е прекрасно - излез на разходка със семейството си - забавлявай се. В конкретния случай "търговец" , го е казал най-сполучливо. Всичко друго е безмислено.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот graffa » 27 Мар 2005, 19:28

Става въпрос за имот на баща ми в София-къща с двор. той почина през 1980 г., а аз три години преди това си купих апартамент. През 1984 г. майка ми заведе проформа дело за делба и прехвърли дела си на едната ми сестра, а мен законът ме принуди тогава да се откажа от дела си в полза на другата си сестра. Тя не ми изплати дела поради липса на средства.
Имам ли право да възстановя едната си четвърт от дела на къщата с двор, което е половината от дела на сестра ми?
graffa
Нов потребител

Мнениеот scribtor » 28 Мар 2005, 06:42

Monteskio, точно това направих. И за Търговец си прав. Поздрави!
Аватар
scribtor
Потребител

Назад към Имотни казуси