начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблем с нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

Проблем с нотариален акт

Мнениеот собственик » 21 Мар 2005, 14:24

Здравейте искам да продам един имот. Обявих го в две агеннци и от едната ми казват, че имало проблем с неуредени регулационни сметки и трябва да го отстраня, а от другата казват, че това не било никакав проблем. Цитирам акта: Дворно място, представляващо парцел ..................... в кв. ..............., по плана на с. ..................................., регулиран от 2180 кв.м. със собствено място от 1886 кв.м., при граници......................
Моля кажете ми има ли проблем наистина и ако има какво трябва да направя за да мога да продам имота и то с по-малката площ, защото другото явно ни е отредено без да знаем и аз не го притежавам. Благодаря ви много, разчитам на вашата помощ.
собственик

Re: Проблем с нотариален акт

Мнениеот Lora-D » 21 Мар 2005, 14:31

В момента имотът Ви просто е с по-малката площ и можете в този вид да го продадете, защото неприложената регулация е с отпаднало вече действие съгласно ЗУТ. За да станете собственик на имота с по-голямата площ-тази на бившия парцел, трябва да сключите сделка с реална част за тази част с нейния собственик-частно лице или общината и едва тогава да го продадете.Но това не е проблем, както са ви казали. Просто страните трябва да са наясно с каква квадратура е имотът, предмет на сделката им.
Lora-D

Мнениеот лунатик » 21 Мар 2005, 14:46

Не би трябвало да има проблем за продажбата на имот с неуредени регулационни сметки. Но ... зависи от нотариуса. Мой сродник закупи имот с неуредени регулационни сметки. Но същия имот същия нотариус отказа да го приме като обезпечение по банков кредит именно заради неуредените регулационни сметки.
лунатик

Мнениеот scribtor » 21 Мар 2005, 23:36

Казаното от Lora-D е вярно.
Виж и темата: "Неуредени регулационни граници".
Аватар
scribtor
Потребител

Назад към Имотни казуси