начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

jilishten problem na edin invalid

Казуси за недвижими имоти

jilishten problem na edin invalid

Мнениеот Nadin* » 15 Юли 2004, 11:47

Iskam da popitam imat li invalidite pravo na bezplatna pravna konsultacia? Ako tova e taka- kade mogat da ia poluchat?
Konkretno moiat sluchaj e slednia: invalid sam ot 10 godini, poslednoto reshenie na TELK e za 85% invalidizacia. Jiveia v obshtinsko jilishte (kashta), za koeto imam nastanitelna zapoved ot mesec fevruari tazi godina. Za tozi period tavanyt v kuhniata padna i edva ne mi schupi kraka, izkarah bronhopnevmonia poradi loshite uslovia i nevazmojnostta da napravia remont (pensiata mi e 83 lv s poslednoto uvelichenie). Podyt v kuhniata chastichno propadna, v drugata staia se poiaviha techove, koito sa rezultat ot schupvane i razmestvane na keremidite na kashtata. Pusnah molba do obshtinata, v koiato jiveia. Na 14.07.04 me poseti arhitektkata na obshtinata zaedno s oshte niakolko jeni- otgovogat i beshe, che shte triabva da poema az raznoskite po remonta, taj-kato ne sam go stopanisvala dobre. Ochevidno e che s pensiata mi ot 83 lv ne moga da si pozvolia tova.Kakvi sa mi pravata v tozi sluchaj i kam kogo da se obarna? Kakvo da napravia za da osporvam tova reshenie? Ne e li tova rezultat ot amortizaciata na kashtata- remont, kojto obshtinata triabva da poeme?
Nadin*

Re: jilishten problem na edin invalid

Мнениеот Nadin* » 15 Сеп 2004, 08:19

Maj invalidite nqmat pravo i na bezplatna konsultaciq ili obshtestvoto e stanalo dostata4no nehumanno, che da ne se interesuva dori i ot jilishtnite im problemi (?!).
Nadin*

Re: jilishten problem na edin invalid

Мнениеот cleo » 15 Сеп 2004, 11:37

Уважаема Надин,
относно ремонта на жилището обърнете се с молба за отпускане на еднократна парична помощ - може и да е в размер над 1000 или 2000 лв. за ремонт на жилището към общински съвет
приложете към молбата настнаителната си заповед, решението на ТЕЛК, както и ако имате възможност снимки на жилището
Молбата напишете в свободен текст и я адресирайте до Председателя на Общинския съвет, копие от молбата и приложенията към нея изпратете и на Директора на Дирекция "Общинска собственост" в Общината или директно до Кмета на Общината
Молбата можете да изпратите по пощата или да я подадете на място в деловодтсвото на общината и в приемната на общински съвет
Отделно от това всички общински съветници, а и кмета и зам.кмета имат приемни дни запишете си час за приемен ден, вземете си документите и отидете на място да поговорите с общинската управа
Не пишете писма до районите архитекти те не могат да Ви отпуснат средства а и да могат да задействат процедурата едва ли ще го направят
Ако имате нужда от повече информация може да ми пишете на адрес ppatleeva@varna.bg
Аватар
cleo
Потребител

Назад към Имотни казуси