начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

невероятен случай

Казуси за недвижими имоти

невероятен случай

Мнениеот Яна » 27 Дек 2004, 13:18

Здравейте! Заедно със съпруга ми, трите ми деца и свекърва ми обитаваме тристайно общинско жилище, на чиято настанителна заповед, титуляр е свекърва ми. Като такава, тя счита, че ние трябва да й освободим апартамента и с всички средства се стреми да го постигне. Мъжът ми фигурира заедно със сестра си в настанителната заповед, а аз и децата сме дописани по-късно. От общината казват, че свекърва ми е все още в това жилище благодарение на нас, но тя продължава да се опитва да ни изгони и то с най-непочтенни и груби методи - почти ежедневно тя размества вещите ни, краде и още куп такива идиотщини, които никой здрав разум не може да приеме. Свекърва ми е пенсионирана по-болест с диагноза хипертония /коя ли жена на тази възраст я няма?!/, а пенсията и е около 74 лв т.е. тя ни е и във финансова тежест. Кмета на района каза "да стискаме зъби", по-натам ще ни дадат на нас двустаен, а на нея боксониера.
Въпросите ми са:
1.На какво основание семейство с три деца не може да обитава тристайно общинско жилище и кой тогава може? Още повече, че същатата тази община даде двустайно жилище преди една година на семейството на сестарата на мъжа ми, което с е дно дете и живееше в апартамент на нейната свекървата. Естествено там бяха раздадени доста подкупир но аз ако не искам да участвам в корупцията имам две алтернативи - да живея със свекърва ми, която ме краде постоянно и прави номера или да освободим апартамента, който сме ремонтирали и да се преместим в по-малък /ако доживея/!
2.Какво да правя с крадливата сврака докато все пак ни се налага да живеем заедно? Алкохолът е друг неин проблем, който се превръща естествено и в наш.
3.Какви са правата ми и към кого да се обърна за помощ?
Благодаря за търпението да прочетете всичко това и ако някой може да ми помогне, ще съм много признателна!
Яна

Re: невероятен случай

Мнениеот zvezda » 27 Дек 2004, 13:33

Трябва да й втълпите в лудия мозък, че ако вие се изнесете, ще я изгонят от апартамента - тя, когато е сама, няма право на такова голямо общинско жилище. Подайте молба за настаняване в друго общинско жилище, като нуждаещо се семейство (както ви е обещал кмета).
zvezda
Потребител

Мнениеот Яна » 27 Дек 2004, 15:20

За съжаление, нищо не може да се втълпи в лудия й мозък. Тя ни обяснява, че щяла да си викне други хора да живеят при нея, за да й плащат сметките. От друга страна, е наясно, че с три деца, няма как да се изнесем на свободен наем.
Яна

Мнениеот младеж » 29 Дек 2004, 11:25

Запишете в жилището още двама -трима Ваши хора / не е нужно да живеят ,а да се водят там/
младеж

Мнениеот Яна » 29 Дек 2004, 13:50

Благодаря! Това е наистина една добра идея.
А има ли някакъв правилник за прилагане на Закона за общинската собственост и къде мога да го намеря. Т. е. те настаняват семейство с едно дете в двустаен апартамент, на нас ни казват, че не може да останем в тристаен апартамент с три деца. Това законно ли е?
Яна

Назад към Имотни казуси