Доверителят ми е собственик на парцел, надодящ се в град София, район Искър.
Част от парцела още в края на 80-те години е застроен без знанието и съгласието му от съседите, които и до ден днешен не желаят да отстранят построения железен парапет и барака в имота на доверителят ми. Подавани са много жалби в общината и полицията срещу тях - част от които успешни, но резултат няма. Общината приканва ответника да отстрани стоежа, но той не само , че нищо не прави, а и заплашва доверителят ми , че ще го стреля.
Към днешна дата завеждаме иск срещу съседите като сред исканията ни са - искане за обезщетение за претърпени вреди - размерът на което не можем да уточним -бихте ли ми помогнали ... просто не са могли да си ползват мястото в течение на доста години ....
Освен това искаме и обезщетение за пропуснати ползи, тъй като поради неуредените спорове, доверителят ми не успява да продаде имота на реални купувачи и сделка за 12000 евро пропада ...
Бихте ли ми дали съвет - как стои въпросът със законната и мораторна лихва.
още един въпрос имам - добре ли е да отправим на ответника нотариална покана, в която определяме някакъв наем (възможно по-висок)
а можем ли да искаме да ни се плати наем за ползването на вещта през всичките тези години до сега ... тоест за минало време ...или само от момента на получаването на нотариалната покана...
и ......наистина последен въпрос - вместо нотариална покана чух преди време, че може да се отправи писмо с обратен текст - не с обратна разписка -а с обратен текст -чувалили сте какво е това- в пощата казват, че нямат такава услуга ....
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА ....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПОР ЗА ЗЕМЯ
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: СПОР ЗА ЗЕМЯ
ааааааааааааааааааааа..................... никой ли нищо няма да каже , беееееее ...
поне по едно изречение напишете .......
поне по едно изречение напишете .......
- MrPumkin
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|