начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Прехвърляне на имот

Казуси за недвижими имоти

Прехвърляне на имот

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 12:16

Колко струва изготвянето на необходимите документи от адвокат за прехвърляне на имот /средно/?
Анита

Re: Прехвърляне на имот

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 12:52

Става въпрос за парцел на стойност около 1000 лв. Какви точно документи са необходими? Благодаря.
Анита

Мнениеот Гери » 14 Сеп 2004, 13:12

Здравейте,
може да погледнете тук какъв е минималният размер на адвокатските възнаграждения: http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=85
Гери

Мнениеот Anita_79 » 14 Сеп 2004, 13:20

Гери, благодаря, но съм запозната с Наредбата. Интересува ме като пакет колко реално ще излезе прехвърлянето /средно/. Освен нотариалния акт трябва и допълнителни документи, а и други действия.
Anita_79

Мнениеот blaw » 14 Сеп 2004, 14:44

Това първо "адвокатско" прехвърляне ли Ви е ?
blaw
Нов потребител

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 14:51

да, изобщо е първо от всички първи неща
Анита

Мнениеот blaw » 14 Сеп 2004, 16:07

Oт 100 до 200 лева всичко ! Приятен след обед и Ви желая само хубави емоции !!
blaw
Нов потребител

Мнениеот si_di » 14 Сеп 2004, 16:26

Освен документ за собственост - нотариален акт или други документи, ще е необходима скица на имота, не по стара от 6 месеца, данъчна оценка на имота и съответно лични документи на страните. Ако едната страна е фирма ще са необходими документи за регистрация на фирмата за актуално състояние и т.н. Преди сделката е необходимо да се внесе 2 % местен данък в съответната данъчна служба. При изготвяне на документите за сделката е необходимо да се попълнят и декларация по чл. 226 от ДПК в два екземпляра - за продавачите и декларация за гражданско и семейно състояние - взема се от нотариуса или по техен образец.
si_di
Младши потребител

Мнениеот gogo-1 » 14 Сеп 2004, 23:56

Анита виждаш ли сред колко вълци си се събрала благодарение на адвокатската професия. Никой не иска нищо да ти каже. Занаята не се предава, той се краде!Ще допълня само "si_di" - мисля, че трябва и "описание на имота"- вади се от Общината. Не съм сигурен обаче дали се отнасяше за земеделските имоти или само за жилищните имоти.
gogo-1

Мнениеот Гери » 15 Сеп 2004, 00:08

Първо не разбрах, че сте колега за което се и извинявам. Колегата сиІди е обяснил/а подробно. Само вмъквам удостоверението за липса на тежести и важно, ако имота е СИО трябва и двамата съпрузи да фигурират като продавачи.
Удостоверението за липса на тежести се вади от сл.Вписвания към съответният РС, мисля таксата за него беше 5 лв.
Аз примерно, за справка по партида на собственика в сл.Вписвания вземам 50 лв. В София е ад да се редиш на опашки в сл.Вписвания и губиш половин ден по гишетата :)
Гери

Мнениеот Анита » 15 Сеп 2004, 09:00

Благодаря на всички, положението поне малко ми се разясни! Наистина съветите ви са много полезни за мен.
Анита

Назад към Имотни казуси