начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Собственост по давностно владение

Казуси за недвижими имоти

Собственост по давностно владение

Мнениеот Андрей » 02 Фев 2004, 12:47

Здравейте!

Съвсем се обърках какво трябва да се направи, какви документи са необходими и т.н.

Много ви моля, бихте ли ми казали какво да се направи за да се реши 'моят проблем', а именно:

Владея имот (вила), от 20 години, през това време съм плащал всички дължими данъци, но нямам никакъв документ за собственост. Имота се намира извън регулацията на селото, но е отбелязан в плановете още от 1952 година.

Искам да узаконя този имот и затова ви моля за информация - какви стъпки трябва да се направят за тази цел.

Благодаря ви предварително за отделеното време!
Андрей

Re: Собственост по давностно владение

Мнениеот donna2 » 02 Фев 2004, 13:30

след като нямате документ за собственост ,вие може да се снабдите с такъв /констативен нотариален акт/след нотариусът извърши обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по дабност
нужни са 3-ма свидетели посочени от кмета на общината раойна или кметствотоили от определено от него длъжностно лице за да бъдат разпитани относно това откога владеете имота -тия свидетели се посочват по -ваше указание и трябва да са по -възможност съседи на имота
пред нотариусът се представя още молба декларация ,че имота не е общинска или държавна собственост ,данъчна оценка ,скица на имота
donna2
Потребител

Мнениеот ka » 02 Фев 2004, 16:43

колега donna2, правите ли разлика между констативен нотариален акт и нотариален акт по обстоятелствена проверка?
ka
Младши потребител

Мнениеот donna2 » 02 Фев 2004, 16:53

"колега "преди да ми правиш глупави забележки научи си вещното право
и разучи що е то констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка -по чл.483 ал.2 от ГПК
ясна ли съм
donna2
Потребител

Назад към Имотни казуси