начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Как да съм сигурна, че не са измамници?

Казуси за недвижими имоти

Re: Как да съм сигурна, че не са измамници?

Мнениеот boba » 17 Фев 2005, 13:41

Уточнявам, това не беше никой от адвокатите по делото!
boba

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 17 Фев 2005, 19:04

Съвсем не съм твърдяла че агенциите са излишни, нито ви съветвам адвокат да ви търси имот и да ви урежда огледи. Но когато изберете имот преди да предприемате каквито и да е действия по закупуването му, тегленето на кредит и т.н. ви трябва адвокат.
След като харесате имота вашите интереси и интересите на агнцията започват да се разминават- вие искате имота да е "чист", а агенцията - да сключите може би излишен предварителен договор за да си вземат комисионната. Вие искате да видите всички евентуални нередности в документацията, а агенцията иска да не ги забележите за да не се откажете от сделката.
Нека дори агенцията да ви събере всички документи по продажбата, но нека ги прегледа адвокат и да присъства на сделката, за да са защитени вашите интереси. От момента, в който харесате имота агенцията по необходимост е партия с продавача, а не с купувача това е положението.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот alexander_tonev » 21 Фев 2005, 22:47

Съгласен съм с Анастасия, в другите страни особено се държи да има "independent legal counsel"
alexander_tonev

Мнениеот мери » 22 Фев 2005, 15:56

отвратитилни са станали агенциите. Вземат по 2%, на тези жестоки цени сами си правете сметките колко пари са това, а какво вършат всъщност - публикуват обяви във вестника и те водят на огле. Аз разбирам да вземат толкова пари на да извършат цялата сделка, да проверят всички документи, да съветват хората, да ти изготвят нот. акт и т.н. Ама да ми вземат 2000 лева за да ме заведът до центъра да си харесам едно жилище, просто не съм съгласна. А защо минавате през агенции. В нашия град практиката е следната - намирате приятел, обажда се в агенцията, тя го води да види апартамента, той после ви казва и вие отивате и директно се свързвате със собственика и договаряте
мери

питай патило

Мнениеот Ant » 27 Фев 2005, 23:16

Е, и аз съм адвокат, но работя по съвсем дру начин.
Аз събирам и преглеждам всички доументи и свършвам цялата работа, която има да се свърши иколо подготовката на сделката.
Така, че не се притеснявам за какво вземам парите си.
Случвало ми се е и да търся самия имот, ако ми се възложи.
И, накрая на клиента му излиза по-евтино отколкото ако си вземе една повечето агенции в моя град.
А, агенции има и такива, които срещу 2000 евро само ще ви заведат при стоителя.
Виждал съм го неведнъж.
И, последно - в Сф преди една седмица..

Успех!
Ant

Предишна

Назад към Имотни казуси