Преди време спечелихме дело, искът на което съдържаше в себе си нищожност на ностариален акт в точката си продаване на право на ползване от несобственик. Делото мина и спечелихме. Сега не мога де си върна разходите по делото. Тези, които трябва да ни платят пуснаха в Окръжен съд жалба срещу действията на съдия изпълнителя който до този момент е наложил само възбана на техен недвижим имот по наша молба. Описаното в жалба срещу съдия изпълнителя е, че имало подадена друга жалба в Окръжна прокуратура срещу нас и че нямяло съразмерност между възбранената вещ и дължимата сума. От Окръжна прокуратура ми отговориха, че жалбата срещу нас няма отношение по делото и вече трети месец не мога да разбера каква е тази жалба срещу нас. В същото време Окражен съд насрочиха дело в открито заседание и адвоката ни се зачуди защо в открито заседание аз също.
Та въпроса ми е мисла, че всичко сме направили според закона, но не ми е ясно защо ще ходя на дело в открито заседание. Какво да правя? Такава ли е практиката или не?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въпрос
Съгласно ГПК, жалбите срещу действия на съдия-изпълнителя се разглеждат в открито или закрито заседание в зависимост от това от кого са подадени и какви процесуални действия трябва да се извършат.
Цитирам закона (ГПК):
334. (1) (Доп. - Изв., бр. 90 от 1961 г.) Жалбите, подадени от страните, се разглеждат в закрито заседание, освен когато трябва да се изслушат свидетели или вещи лица.
(2) Подадените от трети лица жалби се разглеждат в открито заседание с призоваване на жалбоподателя, длъжника и взискателя, по молбата на когото е образувано изпълнителното дело.
Цитирам закона (ГПК):
334. (1) (Доп. - Изв., бр. 90 от 1961 г.) Жалбите, подадени от страните, се разглеждат в закрито заседание, освен когато трябва да се изслушат свидетели или вещи лица.
(2) Подадените от трети лица жалби се разглеждат в открито заседание с призоваване на жалбоподателя, длъжника и взискателя, по молбата на когото е образувано изпълнителното дело.
- Mi-Lena
Znachi trjabva da ochakvam njakakvi svideteli, a moga li da se informiram predvaritenlo koi?
- PJ
Ако е назначена експертиза, в делото ще има данни за това. Ако са допуснати свидетели, ще се сочи за какви обстоятелства, но може да не са посочени поименно.
- Mi-Lena
Zdravejte, ne pishe nishto takova v zhalbata im.
Advokatat ni e mnogo siguren, che shte njama za kakvo da se pritesnjavam i mi kaza, che imalo i drugo sluchai v koito Okrazhen sad pravi otkriti zasedanija. Ne mi ostava nishto drugo osven da mu vjarvam.
Advokatat ni e mnogo siguren, che shte njama za kakvo da se pritesnjavam i mi kaza, che imalo i drugo sluchai v koito Okrazhen sad pravi otkriti zasedanija. Ne mi ostava nishto drugo osven da mu vjarvam.
- PJ
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|