- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kakvi prava imam
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
kakvi prava imam
zdraveite imam edin mnogo goliam problem.moiat diado sled smartta na baba mi se jeni povtorno za druga,na koiato i pravi pokupko-prodajba na celia imot kato diado mi ima pravo na ve4no polzvane na imota.sled napravenata pokupka vtorata mu jena se iznasia ot ka6tata i ot dve godini ne jivee ve4e tam.sa6tevremeno toi podava molba za razvod i ve4e dve godini hodi po sadili6ta.diado mi ot parvia si brak toest s baba mi imat edno dete,moiat ba6ta koito umira prez 1999godina,a godina po kasno i baba mi.az i sestrami sme edinstveni nasledni4ki na ba6tami.interesuva me moga li po niakakav na4in da anuliram napravenata pokupko-prodajbo ot moia diado,za6toto toi dori ne ni be6e kazal 4e se e ojenil povtorno nito pak ni e predlojil imota nie da go kupim.moga li da napravia ne6to i imam li pravo da jivea tam
- siana04
- Нов потребител
Re: kakvi prava imam
Vsi4ko zavisi ot volqta na dqdo vi i ot tova dokolko e deistvitelna prodajbata
- max
Децата т.е баща би има запазена част от дела на майка му. Струва ми се на това основание може да се атакува сделката, но и аз като колегата ще кажа, че трябва да се прегледат документите.
- Гери
пишете ,че дядо ви е продал целият имот на втората си съпруга
първо според чл.Чл.24. от СК Всеки от съпрузите може да се разпорежда с личното си имущество спрямо трети лица и спрямо другия съпруг. Предполагам,че сделката е симулативна , но развалянето и поне според мен е почти невъзможно.
Няма законово изискване дядо ви да ви предложи да купите имота .Докато той е жив вие лично не можете да атакувате НА.
второ вземете ,че уточнете тоя имот лична собственост на дядо ви ли е или е придобит по време на брака със баба ви /има значение за наследствените ви права / Ако е така дядото не може да продаде целия имот на втората си съпруга и тук при тоя вариант НА може да се атакува
все пак дядо ви има пожизнено право на ползване ,ако той е съгласен вие да живеете там няма проблеми ,но почине ли дядо ви , тогава едва ли втората съпруга ще е съгласна с това
първо според чл.Чл.24. от СК Всеки от съпрузите може да се разпорежда с личното си имущество спрямо трети лица и спрямо другия съпруг. Предполагам,че сделката е симулативна , но развалянето и поне според мен е почти невъзможно.
Няма законово изискване дядо ви да ви предложи да купите имота .Докато той е жив вие лично не можете да атакувате НА.
второ вземете ,че уточнете тоя имот лична собственост на дядо ви ли е или е придобит по време на брака със баба ви /има значение за наследствените ви права / Ако е така дядото не може да продаде целия имот на втората си съпруга и тук при тоя вариант НА може да се атакува
все пак дядо ви има пожизнено право на ползване ,ако той е съгласен вие да живеете там няма проблеми ,но почине ли дядо ви , тогава едва ли втората съпруга ще е съгласна с това
- донна2
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|