начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Etaj ot ka6ta i 4ast ot dvor

Казуси за недвижими имоти

Etaj ot ka6ta i 4ast ot dvor

Мнениеот Mihailova » 13 Юли 2004, 23:34

Sobstvenik sam ha 2 etaj ot ka6ta i polovinata dvor / 1/2 kakto e opredeleno po princip/, osven tova tam i drugata 1/2 ot idealnite 4asti. Iskam da prodam tozi imot, no pove4eto mi kazvat 4e niama da moga, za6toto ne e oficialno razdelen sas sasedite. Interesuvame po kakav na4in da napravia tazi podialba ka4estvena i zakonna, taka 4e da ne se o6tetim pri podialbata. Takava moje li da stane na praktika ako vhoda za mazite minava prez nashata 4ast. Moje li sada da mi otredi i otdelen vhod, ako e vazmojno?
Mihailova

Re: Etaj ot ka6ta i 4ast ot dvor

Мнениеот lara » 14 Юли 2004, 00:25

Михайлова, този казус ми е абсолютно неясен...Защо реши, че е "определено по принцип" да си собственик на 1/2 част? Кой е другият собственик? Първо говориш за СЪсобственост, а после за някакви съседи. Това СЪсобствениците ли трябва да са или какво? След като нямате подялба на този имот, как разбра КОЯ ТОЧНО част е твоята половина?
Как ще продаваш, след като не знаеш КАКВО да продаваш?
За какви мазета говориш, които минавали през "вашата част"? Пак питам, коя точно част от този съсобствен имот наричаш "нашата"?
Ами това е. Като чете човек товят въпрос му идват наум въпроси, а не отговори!
Аз не мога да дам отговор, без да си ми отговорила първо ти!
lara
Младши потребител

Мнениеот hopeland » 14 Юли 2004, 12:05

Ако в нотариалният акт , който притежавате е описано, че имате 1/2 идеална част от къщата , а не е конкретизирано като втори етаж ще трябва да направите делба с другият съсобственик и тогава да продавате. За дворното място, т.е. парцела по същият начин , ако е допустимо по ЗУТ да се раздели. Няма пречка да продадете 2-ят етаж от къщата със или без идеална част от парцела.
hopeland

Мнениеот shveda » 14 Юли 2004, 12:51

Собственици ли сте на земята или сградата е с отстъпено право на строеж?
shveda
Потребител

Назад към Имотни казуси