Случайно попаднах на този правен форум.Десет години се боря с Общинската администрация на един окръжен град и не мога да отстоя правата си.На отказ на Кмета на града да ми бъде издадена скица на поземлен имот подавам жалба до Областния управител. АКО ЗНАЕТЕ НАЧИН ДА ОТСТОЯ ПРАВАТА СИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ....АКО Е НУЖНО ГОТОВ САМ ДА ЗАПЛАТЯ ЗА СЪВЕТА.
Благодаря предварително....
Господин Областен управител,
В законовия срок обжалвам писмения отказ на Кмета на гр.XXXX № ТСУ и С-94-М-134/05.05.2004г.връчен ми на 11.05.2004г.по молба с вх. № ТСУ и С-94-М-134/22.04.2004г. да ми бъде издадена скица на УПИ пл. № XXXX по ЗРП на стр.кв. XX на гр. XXXXX
С решение № XXXXXX1994г. на Върховен съд на Република България е възстановена собствеността върху отчужден имот пл. № XXXX в стр.кв. XXX по плана на гр. XXXXX
Подали сме молба с вх. № АСЕ-94-Ц-98/27.07.1994г. до Община XXXXX за попълване на кадастралната основа. В отговор на молбата с писмо № АСЕ-94-Ц-167/24.10.1994г. Община XXXX изисква възстановяване на сумата получена като обезщетение срещу отчуждения имот.
Въпреки че къщата и всички постройки в имота са съборени видно от вносна бележка
№ 908/24.11.1994г. в ОББ АД-XXXXX сме възстановили цялата сума от 7675,40лв. получена като обезщетение срещу отчуждения имот пл. № XXXX.
Подали сме и друга молба с вх. № ТСУ и С-94-Ц-97/21.05.1998г. с молба да бъде попълнен кадастъра и да ни бъде издадена скица на поземлен имот пл. № XXXX за който е отменено отчуждаването. Служителите от Общината вместо да си свършат работата и попълнят кадастъра ни отговарят с писмо № ТСУ и С-94-Ц-97/10.08.1998г. да чакаме процедурите по одобряване на ЗРП на кв.XX по плана на гр.XXXX в който попада и възстановения ни имот.
Със заповед № XXXXXXX 2000г на Кмета на Община гр.XXXX обнародвана в ДВ XXXXX.2000г. е одобрено частично изменение на ЗРП на кв.XX по плана на гр. XXXXX
С този проект за възстановения ни поземлен имот пл. № XXXX е отреден УПИ XV-XXXX с площ от 250 м2 вместо да му се нанесат имотните граници. Тъй като възниква имуществен спор сме обжалвали заповед № XXXXXX.2000г. на Кмета на Община гр.XXXXX по съдебен ред и същата е отменена от Окръжен съд –XXXXX с решение № XXXXX.2001г. като незаконосъобразна.
С отказа направен ми с № ТСУ и С-94-М-134/05.05.2004г по молба с вх. № ТСУ и С-94-М-134/22.04.2004г. съм принуден да чакам нещо за което в продължение на десет години видно от приложените молби моля Общината, а именно попълване на кадастъра с възстановения ни поземлен имот чиито имотни граници са всеизвестни и налични на място.
Моля, за вашата компетентна намеса този проблем най-после да се реши.Не мисля ,че след като са водени и спечелени две дела се налага завеждането и на друго.Ако има неясноти или е нужно представянето на други документи сам готов да ги представя. Готов сам и на лична среща.
Прилагам следните документи : Приложени са всички документи които са упоменати....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 04:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нима сме безпомощни
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нима сме безпомощни
Един колега е показал добър начин за обжалване в отговор на:Не ми издават скица???/ в този сайт/ вих там, но аз те съветвам -дай подкуп.
- Софиянец
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|