Zdravejte, kato vidite psevdonima mi mozhete da prochetete kolko mnogo problemi si navljakohme pri pokupka na nedvizhim imot - etazh, tavan, prizemn etazh, zemja, garazh, pristrojki. Ta porednijat ni problem e:
Ot kakto sme kupili imota si samo nie plashtame tok i voda za obshtite chasti tova e veche ot edna godina, a ot dva meseca edva zhiveem v kashtata si. Po -tochno:
za perioda 10.2000g. 12.2003 g. v kashtata ima edin kontrolen vodomer i edin na vtori etazh. Vodata za tozi period beshe platena ot nashija prodavach predi momenta na pokupkata ni navednazh, zashtoto njamalo vodomer na parvijat etazh - nishto, che choveka ot dve godini ne zhivee v tozi grad i e ochevidno, che tazi voda e konsumirana ot sobstvenicite na vtori etazh. Ot 12.2003g do 06.2003g. sashtoto polozhenie beshe i s nas, s tazi razlika che sobstvenicite na vtori etazh se nanesoha v nashite pristrojki kadeto njama vodomer, no V i K ne otchitat, che tam polozhenieto e vsashtnost kakto na nashija etazh - njama vodomer. Ot 06.2003 do sega nie pravim remont, a sobstvenicite na vtori etazh si posjaha domati v nashija dvor i gi polivaha v voda, kojato se otchita na obshtija vodomer. Za tova ot avdust sprjah da plashtam vogata. Ot 22.10. se nanesohme osnovno v prizemnija etazh. Na osnovnija ni etazh si slozhihme vodomer otdavna, no sme propusnali da go registrirame i toj se vodi pri inkasatorkata edva ot edin mesec - otchete edin kubik. Napisahme molba do V i K edva predi mesec, sasedite ni hodiha tam, kreshtjaha ot V i K idvaha na proverka konstatiraha, che nie osnovno zhiveem v prizenmija etazh i ne se interesuvat za minalite meseci i pak na nas nachisljavat vodata ot obshtija vodomer, nishto, che prez vremeto kogato sa zhiveli sami sobstvenicite na vtori etazh tehnija vodomer i obshtija davat razliki sredno ot po 3.5 kubika na mesec. Osven tova njamat plomba sreshtu razvivane na vodometra na etazha si. Iskah pone da si platjat vodata za perioda ot avgust do 22.10. no tova ochevidno njama da stane. Trjabva da zatapim cheshmite v obshtite chasti, koeto v momenta ne mi e udobno, no tova e ot 22.10 nasam. Vav vanshnite pristrojki imashe tech i nego vsashtnost platihme nie. Sega chakam otgovor ot advokata na V i K, no dokolkoto razbrah pak nie shte plashtame cijalata suma na kontrolnija vodomer, zashtoto v momenta obitavame prizemnija etazh. Nikoj ne pita ot koga i ne se saobrazjava, che stava vapros za stari sumi. Moga da platja vodata, no ne mi haresva che plashtam chuzhdi stari smetki. Podoben problem imame i s elektrosnabdjavane, s vtorostepen na nashija elektromer, kojto otchita konsumaciite v prizemnija etazh, no za tova njakoj drug pat. Kak da iziskam ot V i K semejstvoto ot vtorija etazh da si plati pone chast ot konsumuranata voda?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Spor mezhdu sasedi - Voda i Kanal
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Spor mezhdu sasedi - Voda i Kanal
Izvinete me na red 5 e za perioda ot 10.2000 do 12.2002g i na 7-mi red e ot 12.2002g do 06.2003g.
- pavka
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|