- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка
Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?
- neznam86
- Младши потребител
Re: Какви документи за собственост на земя са ми необходими
Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
- lawchoice
- Потребител
lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси
Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
guest1 написа:lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси
Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?
В ерата на Интернет всичко изглежда примамливо лесно, нали? С лекота могат да се дават всякакви съвети от всякакви хора, включително и по правни въпроси, свързани с реални правни казуси. Без при това да се носи каквато и да било отговорност за това. Правото обаче не бива да се бърка с ясновидството. За мен не е ясна мотивацията на бабата и бащата да се снабдяват с документи за собственост върху наследствената им земя. Затова, според мен, работа на адвокат е в лична среща да изследва обстоятелствата и да предложи най-адекватното /от правна страна/ и необременяващо с допълнителни разходи решение, за което обаче ще носи отговорност със своето име /авторитет/.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
- lawchoice
- Потребител
Нормално е наследници да нямат документи и това не е проблем. Заставате пред съответния съд и се оглеждате за адвокатски кантори, влизате и питате дали се занимават с тези въпроси. Обикновено има няколко тясно специализирани адвокати по тези въпроси, които много бързо ще решат проблема.
- ivanov_p
- Активен потребител
То и констативен нотариален акт не може да бъде издаден като просто замъкнеш трима свидетели при нотариуса. Преди това трябва да идентифицираш имота, да изготвиш съответната молба за обстоятелствена проверка, да ти я заверят в общината и областната управа, да ти издадат скица и данъчна оценка, и тогава - успех с нотариуса и свидетелите. Но в Бг-мама може и да ви дадат по добър съвет.
- dimist
- Потребител
neznam86 написа:Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?
Баща Ви и баба Ви от къде точно "знаят", че имат наследена земя?
- stozashto
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|