начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка

Казуси за недвижими имоти

Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка

Мнениеот neznam86 » 18 Авг 2021, 16:22

Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?
neznam86
Младши потребител

Re: Какви документи за собственост на земя са ми необходими

Мнениеот lawchoice » 18 Авг 2021, 17:42

Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот guest1 » 18 Авг 2021, 20:20

lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси

Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот lawchoice » 19 Авг 2021, 11:13

guest1 написа:
lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси

Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?

В ерата на Интернет всичко изглежда примамливо лесно, нали? С лекота могат да се дават всякакви съвети от всякакви хора, включително и по правни въпроси, свързани с реални правни казуси. Без при това да се носи каквато и да било отговорност за това. Правото обаче не бива да се бърка с ясновидството. За мен не е ясна мотивацията на бабата и бащата да се снабдяват с документи за собственост върху наследствената им земя. Затова, според мен, работа на адвокат е в лична среща да изследва обстоятелствата и да предложи най-адекватното /от правна страна/ и необременяващо с допълнителни разходи решение, за което обаче ще носи отговорност със своето име /авторитет/.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 19 Авг 2021, 12:49

Нормално е наследници да нямат документи и това не е проблем. Заставате пред съответния съд и се оглеждате за адвокатски кантори, влизате и питате дали се занимават с тези въпроси. Обикновено има няколко тясно специализирани адвокати по тези въпроси, които много бързо ще решат проблема.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот dimist » 19 Авг 2021, 13:23

То и констативен нотариален акт не може да бъде издаден като просто замъкнеш трима свидетели при нотариуса. Преди това трябва да идентифицираш имота, да изготвиш съответната молба за обстоятелствена проверка, да ти я заверят в общината и областната управа, да ти издадат скица и данъчна оценка, и тогава - успех с нотариуса и свидетелите. Но в Бг-мама може и да ви дадат по добър съвет.
dimist
Потребител

Мнениеот stozashto » 16 Сеп 2021, 00:30

neznam86 написа:Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?

Баща Ви и баба Ви от къде точно "знаят", че имат наследена земя?
stozashto
Младши потребител

Назад към Имотни казуси