начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

НАДВНЕСЕН НАЕМ

Казуси за недвижими имоти

НАДВНЕСЕН НАЕМ

Мнениеот NAEMATEL » 07 Сеп 2004, 10:42

СЛУЧАЯТ МИ Е СЛЕДНИЯТ: Наемател съм и в договора за наем е посочена цена на наема. Посочена е възможност наемодателя да увеличава наема, но всички промени по договора, съгласно текста му, се правят само в писмен вид и подписани от двете страни. Към момента несъм получавал официално писмено известие, че цената е увеличена, но в продължение на повече от година плащам по - висок наем, за което имам и фактури. Наемодателят иска в момента да напусна. Мога ли да си търся надвнесените суми и какув е начинът?
NAEMATEL

Re: НАДВНЕСЕН НАЕМ

Мнениеот hidalgo » 07 Сеп 2004, 11:47

Може - основанието е чл.55 ал.1 пр.І от ЗЗД.
hidalgo

Мнениеот чочо » 07 Сеп 2004, 12:27

съгласен съм!
чочо

Мнениеот miss pravo » 07 Сеп 2004, 21:01

i az mislya taka:)...
miss pravo

Мнениеот pete » 08 Сеп 2004, 17:50

Но все пак зависи какво пише във фактурата. Ако там е записана по-висока месечна цена и вие сте я плашал, значи сте приел увеличението.
pete

Мнениеот hidalgo » 09 Сеп 2004, 10:36

Не съм съгласен! Всичко зависи от договорните клаузи, а не от фактурата. Освен това плащането, само по себе си, не е равнозначно на воля за изменение на тези клаузи в определен смисъл.
hidalgo

Мнениеот pete » 09 Сеп 2004, 13:40

А подписа на наемателя върху фактурата и самото плащане не означава ли приемане на по-високата цена - това не може ли да се приеме за промяна в договора в писмен вид, каквато е и клаузата за промяна по д-ра за наем?
pete

Мнениеот hidalgo » 09 Сеп 2004, 15:28

Не, не значи. А и доколкото става ясно в случая, фактура не е издавана.
hidalgo

Мнениеот Deputy_Major » 09 Сеп 2004, 19:40

Мисля, че , pete е прав в случая . Все пак става дума за цяла година време, а не за еднократно плащане . Наемателят твърди, че плащанията са доказуеми т.е. дори и даняма фактури има писменни доказателства. В този смисъл, считам че сме пред хипотеза на приемане и то в писмен вид на увеличена наемна цена по договора за наем.
Deputy_Major

Назад към Имотни казуси