Здравейте!
Съвсем се обърках какво трябва да се направи, какви документи са необходими и т.н.
Много ви моля, бихте ли ми казали какво да се направи за да се реши 'моят проблем', а именно:
Владея имот (вила), от 20 години, през това време съм плащал всички дължими данъци, но нямам никакъв документ за собственост. Имота се намира извън регулацията на селото, но е отбелязан в плановете още от 1952 година.
Искам да узаконя този имот и затова ви моля за информация - какви стъпки трябва да се направят за тази цел.
Благодаря ви предварително за отделеното време!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Собственост по давностно владение
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Собственост по давностно владение
след като нямате документ за собственост ,вие може да се снабдите с такъв /констативен нотариален акт/след нотариусът извърши обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по дабност
нужни са 3-ма свидетели посочени от кмета на общината раойна или кметствотоили от определено от него длъжностно лице за да бъдат разпитани относно това откога владеете имота -тия свидетели се посочват по -ваше указание и трябва да са по -възможност съседи на имота
пред нотариусът се представя още молба декларация ,че имота не е общинска или държавна собственост ,данъчна оценка ,скица на имота
нужни са 3-ма свидетели посочени от кмета на общината раойна или кметствотоили от определено от него длъжностно лице за да бъдат разпитани относно това откога владеете имота -тия свидетели се посочват по -ваше указание и трябва да са по -възможност съседи на имота
пред нотариусът се представя още молба декларация ,че имота не е общинска или държавна собственост ,данъчна оценка ,скица на имота
- donna2
- Потребител
колега donna2, правите ли разлика между констативен нотариален акт и нотариален акт по обстоятелствена проверка?
- ka
- Младши потребител
"колега "преди да ми правиш глупави забележки научи си вещното право
и разучи що е то констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка -по чл.483 ал.2 от ГПК
ясна ли съм
и разучи що е то констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка -по чл.483 ал.2 от ГПК
ясна ли съм
- donna2
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|