начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Объркана номерация на етаж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Объркана номерация на етаж

Мнениеот gpetrof » 01 Май 2015, 23:05

Здравейте!

Ще се опитам да систематизирам въпросите и ситуацията си в точки, за да отнеме минимално време на четящите. Някои от въпросите са нишови и ги пускам тук, виждайки, че има много специалисти по подобни теми на други гости.

Най-просто казано - Не мога да разбера на кой етаж живея? (малко необичайно, но по-долу разяснявам)

В кооперацията, в която живея, номерацията на етажите е разбъркана поради особеност на строителството (на наземния етаж няма апартаменти - има само гаражи и магазини). Проблемът идва от там, че половината съкооператори го броят етажа с гаражите/магазините за нулев/партерен, а другата за първи. Въпросният етаж е над земята (считано дори от пода).

В нотариалния ми акт, получен от преди две години при покупката на жилището и в първичния получен при построяването на сградата през 84 година пише, че апартамента ми се намира на 9 етаж.
По асансьор също съм на 9 етаж.
Постоянният ми адрес е на 9 етаж (извадих го преди две години с покупката на апартамента).
От без значение е, но на етажа е написано с боя фабрично от построяването най-вероятно - "8 етаж"

Интересното идва когато разбирам, че моя съсед, който живее на моя етаж има нотариален акт също от построяването на кооперацията, на който пише, че апартамента му е находящ на 8 етаж. Несъответствието е и при други съседи. Според половината съседи кооперацията е на 12 етажа, а според другата на 11 етажа.

Къде мога да проверя документално и юридически на кой етаж е адреса ми според общината, държавата и всичките и институции. - Пробвах в общината - от там ми дават някакъв документ за идентичност на апартамента, който звучи добре, но всъщност се използва при съвсем други случаи + не решава проблема на блока генерално.

При подаване на документи за смяна на постоянен адрес - представителят на общината не получава ли справка в момента на подаване дали подадения от мен адрес съществува и е правилен? - Това би спестило тези мъки.

Юридически, ако се окажа, че в постоянния ми адрес има сгрешен номер на етаж може ли от това да последва нищожност на всички документи, в които този адрес присъства като мой постоянен? Или до каква степен той е важен за моята идентичност пред държавата?

Възможно ли е в една кооперация двама души, живеещи физически на един етаж да имат два различни номера на етажи, посочени в нотариалните си актове за собственост?

Нотариалния акт ли е "най-силния валидатор" на адреса на жилището? Ако не, кой документ е "най-върховния валидатор" за съществуването на даден адрес на територията на страната?

Има ли административно или правно понятие "партер" или "нулев етаж"?

П.П. Въпросният наземен етаж, от който тръгват всички проблеми е над земята, представлява вход, гаражи, магазини.

Благодаря предварително за отделеното време и Вашите отговори. Вие ми останахте последен бастион за информация - от държавата поне към момента не мога да получа отговор на нито едни от въпросите по-горе.

Поздрави!
gpetrof
Нов потребител

Re: Объркана номерация на етаж

Мнениеот doc03 » 02 Май 2015, 00:08

Казус 2.
Апараментите първоначално (и сгрешени етажите заради партерите) са номерирани последователно от №1 във вх.А до №72 във вх.Г, а сега са си от №1 до №18 във всеки един вход
:) :) :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Melly » 02 Май 2015, 01:35

gpetrof написа:............

Няма нищо притеснително. Етажите над партера на една сграда се отнасят за жилищата. В партера й може да са разположени както жилища (без балкони!),така и обекти с друго предназначение - напр. гаражи, магазини (а в по-ново време и офиси). Въпрос на терминология в нормативните актове действали в различно време.
При действието на по-старите градоустройствени закони и наредбите към тях, обозначаването на първия жилищен етаж над гаражите/магазините е имало такава сигнатура - "1НП".
Най-общо казано, това е.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот gpetrof » 04 Май 2015, 17:57

Благодаря за отговорите!

Пускам само отново тези, които са ми важни и не намирам конкретен отговор:

* Къде мога да проверя документално и юридически на кой етаж е адреса ми според общината, държавата и всичките и институции?

* При подаване на документи за смяна на постоянен адрес - представителят на общината не получава ли справка в момента на подаване дали подадения от мен адрес съществува и е правилен?

* Юридически, ако се окажа, че в постоянния ми адрес има сгрешен номер на етаж може ли от това да последва нищожност на всички документи, в които този адрес присъства като мой постоянен?

* Възможно ли е в една кооперация двама души, живеещи физически на един етаж да имат два различни номера на етажи, посочени в нотариалните си актове за собственост?

* Нотариалния акт ли е "най-силния валидатор" на адреса на жилището? Ако не, кой документ е "най-силния валидатор" за съществуването на даден адрес на територията на страната?

* Има ли административно или правно понятие "партер" или "нулев етаж"?

Благодаря Ви изключително много, наистина!
gpetrof
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация