начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Мнениеот mobikom » 17 Дек 2014, 10:19

Добър ден , пиша Ви във връзка с куриозен случай в общ. Костинброд , обл. София. Имам имот в който живея и е със съсобственик. Имота е 1003м2. Кинта е 1 , право на строеж 40% от парцела. Нещата са следните , комшийте , защото живеем в двуфамилна къща с другия съсобственик решава да строи из целия парцел незаконни постройки. Никъде не е показал документи , подписани от нас , че сме съгласни в рамките на имота да се застроява и т.н. , а в същото време вече направи 2 гаража от по 40м2 , незаконна постройка с плоча 80м2 стъпка , пристройки из неговата половина от къщата над 100м2. Всички постройки , надстройки и т.н са направени след 2006г , така че чл.127 ал1. от ЗУТ отпада , а те се опитват по него да си узаконят постройките. В къщата има МС в която живеем и "според общината" къща на търпимост , която е неговата страна и той си я ползва правена с кал и сено , която е "устойчива" и не е нужно да се маха? Сега , получавам писмо от община Костинброд , че главния архитект , г-н Веселин Клянев ( същият , който узакони незаконните постройки на Община Панчарево и беше изгонен от там за незаконно строителство на брега на язовира ) че е узаконено всичко което няма документи в имота ни? Комшията няма никъде разписано от Наша страна , че има право да строи каквото където му изнася и никакви документи няма , учредено право на строеж , проекти и т.н. , но получава узаконяване на 300м2 постройки в имота? Посъветвайте ме какво да правя и какво може най ефективно да се случи в Община Костинброд , която явно е корумпирана цялата? Благодаря , приятен ден.
mobikom
Нов потребител

Re: Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Мнениеот zmeyan » 17 Дек 2014, 11:54

Принципно положение - Построеното върху земята принадлежи на собственика на земята...
Когато има съсобственост - принадлежи на съсобствениците според дяловете им.
Построеното към къщата - принадлежи на собственика/ците на къщата.
...
За всичко останало се изисква вашия подпис.

Ако строежите са законни ... честито, станали сте съсобственик :)

За повече подробности и тънкости - при адвокат.
zmeyan
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Дек 2014, 17:22

Ако има незаконно строителство обжалвайте пред кмета по чл.224а ал.5 ЗУТ, ако строежите са търпими наистина сте станал съсобственик в тях, но това е трудно за доказване.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот mobikom » 18 Дек 2014, 01:57

Благодаря за бързите отговори. Не знам вече , от замърсени управляващи се получава един анекс за някои хора да имат право , а други кой как може да се бута в стената. Не знам какво наказание трябва за тези идиоти , да им се случи същото или алчноста да ги пробие. Благодаря отново! Поздрави
mobikom
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Дек 2014, 06:04

zmeyan написа:
julyanvonemona написа:...се получава един анекс за някои хора да имат право , а други кой как може да се бута в стената.
Точно в това е цялата житейска логика."Бутанто в стената" ерозира всяко управление - от времената преди Рамзес II - до днес. Британската империя например, е направена от много ерозионно устойчив мат'рял. Там ерозията е бавна - продължава няколко десетки поколения и не се усеща, а и поддръжката на мат'ряла е солидна. У нас нещата са бързи - най-много две -максимум три поколения и системата се скапва. Късметът е у тези родили се в правилното поколение. :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Дек 2014, 12:28

zmeyan написа:......
За повече подробности и тънкости - при адвокат.

Дааааа, така си е. :D
Правото на собственост е висше благо. Законността на построеното е втора стъпка, подлежаща на изследване. Ама някои хора не го разбират това правило и си пишат ли, пишат в стил "Елате ме вижте"... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Дек 2014, 15:21

Melly написа:Дааааа, така си е.
Правото на собственост е висше благо
Дааааатака си е! Но собствеността вече е общожитейска тегоба тя е отношение към вещта ( имот автомобил и пр.) изисква грижи. Грижите могат да бъдат възложени на друг, но все си мисля две неща:
1.Че никъде в световната легислатура вкл. и в BG няма писано правило че грижите за собствения имот следва задължително да бъдат възложени непременно на адвокат. В това отношение опитите на Melly да внушава подобни скодоумия не могат да минат дори пред юзърите на този форум. Адвокатът е просто процесуален представител и нищо повече. Той е задължителен инструмент само в съдебна зала и;
2. Всеки инструмент е стока - повече или по-малко качествена. Това се отнася и за инструмента наречен адвокат. Тук не повдигам въпроса дали конкретно Melly e качествен инструмент т.е. качествена стока. Пазил ме Господ! Само напомням че на пазара има всичко с други думи загрижения за своето "висше благо" има избор!
Нали за това да имаме избор се борихме?!
:D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация