начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Обстоятелствена проверка имот по пар.4

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обстоятелствена проверка имот по пар.4

Мнениеот svetlanadragiyska » 27 Май 2015, 11:32

Моля за съвет..
Собственик съм / покупко-продажба/ на имот по пар.4 във вилна зона от 11 г. Съседен имот /отново пар.4 -новообразуван/ необитаем повече от 10 г.- поддържан от нас, за да запазим своя - косене, чистене след наводненията през 2014, рязане и почистване паднали дървета след мартенския сняг т.г.
Имам актуална скица на имота - но в същата излезе Конст. нот. акт от 1995 г. /по документи/.Лицето на което е предоставено правото на собственост е заплащало данък на същия до 2010 г. вкл. - след тази дата - не. В н.а. имота е с площ 500 кв.м., а по скица на новообразуваните имоти - 260 кв.м. Съседи - общински път и землищна граница.
Лицето е от т.н. реститути в голям областен град. През всички изминали години същото не се е появявало там нито веднъж. Възрастни съседи /там са от 1985 г./ също не познават т.н. собственик. Към настоящия момент лицето има немалко стари финансови задължения към различни държ. институции. Към настоящия момент не предприемаме директен разговор с лицето, ако има друг законен начин същото да бъде лишето от правото си на собственик най-малко заради безстопанственост, незаинтерисованост и др. /разполагам със снимков материал от годините/
Благодаря предварително за съдействието!
svetlanadragiyska
Нов потребител

Re: Обстоятелствена проверка имот по пар.4

Мнениеот julyanvonemona » 27 Май 2015, 14:10

Доколкото познавам съдебната практика на бившия ВС на НРБ и ВКС, мисля че константно е прието че плащането или не на данъци върху имота и ирелевантен факт за давностно владение.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация