начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Въпрос относно имот с неприложена улична регулация.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос относно имот с неприложена улична регулация.

Мнениеот emilgrigorov » 23 Авг 2012, 21:59

Вместо ограда поискайте допълващо застрояване на улична регулация. И после - почерпвате яко за съвета :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот elymarinova » 24 Авг 2012, 07:12

Да,благодаря за съвета.Само ако може да ми го разтълкувате? Почерпката е задължителна :mrgreen:

Имам и друг въпрос:
Ако се започне процедурата по отчуждаване,смятам да заведа дело не за обезщетение/казаха ми от общината ,че ще платят в момента квадрата е около 0.35лв /,а за придаване на имоти/ще остана реално с двор около 60кв.м/,кога е момента?Трябва ли още сега да се консултирам с адвокат или момента е на по-късен етап?За сега не се чува нищо за тази регулация,а и наистина е съвсем безмислено.Има точно една къща след пътя,но нищо не се знае.
Последна промяна elymarinova на 24 Авг 2012, 16:26, променена общо 1 път
elymarinova
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 24 Авг 2012, 10:51

1. Плътна ограда не може, но гараж на всеки от съсобствениците - може :lol: А гаражът и подходите към него са широко понятие ... По временните членове, при неприложена улична регулация , но съобразено с нея. :mrgreen:
2. Не мога да преценя по предоставената информация.
3. Не Ви е необходимо такова. Само за пред нотариус трябва. Това сме го изяснявали надълго и на широко във форума.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот elymarinova » 24 Авг 2012, 13:20

По т.1 ще проуча нещата.Мерси
простук са толкова объркани нещата,че не знам от къде да започна .Една граница няма като хората,а парцела е и съсобствен с още 2 семейства. :?
Последна промяна elymarinova на 24 Авг 2012, 16:27, променена общо 1 път
elymarinova
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Авг 2012, 13:44

Една граница няма като хората,а парцела е и съсобствен с още 2 семейства.
След 01.10.2001г. съсобствени парцели не съществуват. От дв.бр.34/ 2000г.насам такива не могат въобще да се образуват, освен след писмен нотариално заверен договор!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elymarinova » 24 Авг 2012, 14:00

Парцела вероятно е образуван за да влезе в регулация и преди 2001г,ще се разровя да видя какво пише в ДВ.
elymarinova
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Авг 2012, 16:43

Ако производството по създаване на плана е открито в периода от ДВ бр.34/2000г. до 31.12.2000г. и са създадени съсобствени парцели, планът е незаконосъобразен по едни причини - след тази дата е незаконосъобразен по други.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация