начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Застрахователни дружества и нотариални актове

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застрахователни дружества и нотариални актове

Мнениеот trifonova_g » 22 Ное 2012, 18:04

Здравейте,
Реших да се обърна към този форум за помощ, тъй като никъде другаде не можах да намеря информация по темата, която ме интересува. Нямам юридическо образование, и поради тази причина може да ви се стори, че задавам глупави въпроси.
Моят казус е следният: имам сключена застраховка за домашно имущество. При настъпване на застрахователно събитие застрахователното дружество изисква от мен чрез уведомително писмо по щета копие от документ за собственост на застрахованото жилище, в моя случай - нотариален акт.
Въпросите ми са няколко:
1. На какво законово основание се изисква ксерокопие от документ за собственост?
2. По какъв начин могат да бъдат защитени личните данни на собствениците на застрахования имот, както и данните за самия имот, фигуриращи в този документ?
3. Как стоят нещата със съхранението и унищожаването на тези ксерокопия?
4. Имам ли основание да се притеснявам от евентуална имотна измама в следствие на изтекла информация, и какви са механизмите за предпазване от евентуална такава?

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!
trifonova_g
Нов потребител

Re: Застрахователни дружества и нотариални актове

Мнениеот trifonova_g » 22 Ное 2012, 18:44

poli_g написа:
trifonova_g написа:4. Имам ли основание да се притеснявам от евентуална имотна измама в следствие на изтекла информация, и какви са механизмите за предпазване от евентуална такава? Може да се притеснявате от всичко в този свят( хора се давят и с половин чаша вода, но не спират да пият). Няма начин да се предпазите, но ми се струва доста параноично да развивате мисли в тази насока.

....параноично, защото....??????
trifonova_g
Нов потребител

Re: Застрахователни дружества и нотариални актове

Мнениеот trifonova_g » 22 Ное 2012, 19:51

poli_g написа:Защото с фотокопие от акт за собственост сделка не може да се изповяда. Да не споменавам, че копие от същия акт може да вземе почти всеки гражданин от АВ срещу заплащане. Регистърът е публичен с цялата натовареност на тази дума. Дори да се случи нещо нередно с имота- законодателят е предвидил правна възможност, не една, ситуацията да се поправи.

Да, това исках да знам, благодаря.
trifonova_g
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба