начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Адвокат при покупка на жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокат при покупка на жилище

Мнениеот mitko681 » 10 Апр 2016, 12:28

Здравейте,
ще купувам апартамент в София. Със сигорност ще ползвам услуги на адвокат, но имам два въпроса които искам да разбера предварително.
1. Освен за оформяне и проверка на договорите мога ли да разчитам, че адвокатът ще извърши всички необходими проверки на имота като наличие на тежести, неизплатени сметки, ипотеки , дела за делби , честа смяна на собственици в последните години, вид на строителство и всичко останало което е необходимо да се провери за да се намали до минимум възможноста за някакъв вид имама.
2. Ако се ориентирам правилно минималния адвокатски хонорар се определя от
'НАРЕДБА № 1 от 9.07.2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения' и по точно -
Раздел II. Възнаграждения за съвет, справки, изготвяне на книжа и договори
8. за съставяне на: писмен договор, нотариални актове за собственост, продажба, замяна, дарение, ипотека, суперфиция и сервитути, извънсъдебна спогодба, както и за извършване и съставяне на акт по обстоятелствена проверка на база цената на съответния договор или акт:
е) (предишна б. "е", изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) при интерес над 100 000 лв. - 700 лв. + 0,1 на сто за горницата над 100 000 лв.;
Благодаря на всички с мнение по темата!
П.С. Ако някой може да ми препоръча добър адвокат за целта нека ми пише на лични.
mitko681
Нов потребител

Re: Адвокат при покупка на жилище

Мнениеот kdkrastev1234 » 10 Апр 2016, 17:27

1. Да. Проверките за тежести могат да се правят по нета. Ако не ви направи такава справка веднага след като се разберете за размер и начин на плащане на хонорар, моят съвет е да го смените.
2. Да
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Апр 2016, 17:31

Проверките дето се правят по нета не са много сигурни и за тях не трябва адвокат. Адвокатът се взема за да провери всичко, вкл. и това, дето не влиза в партидата по лице, за да не се окаже и някоя баба или внуче включено в цената. Особено при хонорар от 700 лв. + 0.1%.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот miko_pk » 10 Апр 2016, 17:32

Ако си ги наседнал 100-те бона, публични продани колкото щеш-при ЧСИ ще ти ппомогнат, ако ще тегиш кредит, юристие на банката ще ти проверят всички документи, все пак те си следят да им е редовно обезпечението, което в случая работи за теб. Отделно, при първия вариант, пак същите колеги( от Бамките) могат да ти помогнат, да ти разяснят процедурата за публичната продан, чак и наддавателното предложение ще ти напишат. Интересно ми е как успя да ги изкараш тия сто бона, та не знаеш как да ги похарчиш? Или ще чакаш тепърва да ги заработиш?
miko_pk
Потребител

Мнениеот mitko681 » 10 Апр 2016, 17:56

Благодаря за отговорите,
част от финансирането ще е на банка, но тук във форма четох за случаи на измама които банката не е хванала предварително. Та за това смятам да си наема и адвокат. Ще ви помоля за информация какви проверки трябва да се направят от адвоката за да мога да се ориентирам се пак при разговор с него дали е взел присърце работата си или иска само да прибере парите по тънката лайсна.
mitko681
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 10 Апр 2016, 21:32

Нотариусане го ли броите за човек, както и брокера.
barakuda
Потребител

Мнениеот mitko681 » 10 Апр 2016, 22:19

barakuda написа:Нотариусане го ли броите за човек, както и брокера.

На брокер няма как да имам доверие тъй като неговия интерес е да осъществи сделката за да си вземе комисионна, а не да я разваля. За нотариоса не съм много наясно какви проверки прави , но си мисля че може да прапусне някой подводен камък койти да ми излезе солен впоследствие. Точно защото не съм наясно в материята на имотните сделки предпочитам да мине всичко през адвокат.
mitko681
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба