начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

имот в Германия

имот в Германия

Мнениеот мира » 31 Яну 2004, 16:47

Колеги,кажете,знаете ли как турчин с българско гражданство може да придобие имот в Германия?Има ли някакви процедури,по-специални?
мира

Re: имот в Германия

Мнениеот Колега » 31 Яну 2004, 20:33

Колежке, мисля, че за това трябва да се обърнете към немски адвокат...:-)
Моето лично мнение е, че без разрешително за пребиваване(или България да е в ЕС), това не е възможно.
Колега

Мнениеот ДИ » 31 Яну 2004, 22:16

Колега, съвета ви е неуместен. През юни 2003 г. ми се наложи да се откажа от наследство в Германия и за това на място потърсих местен адвокат. Като на "колежка" ми взе 200 евро за половин час, а пък аз му разясник, че срока за приемане на наслеството от лице, което не е гражданин на Германия е 6 месеца. Ако питащият желае, мога да дам адрес на кантора в Берлин, която се занимава с подобни казуси. Мисля обаче, че е по- добре да се издирят техните нормативни актове - например ГБГ и т. нат. на български и след като не може да се разреши казуса тогава да се търси консултация от немски адвокат. Гарантирам
ДИ

Мнениеот Колега » 31 Яну 2004, 22:45

Ммммм, смятам, че има тънка разлика между наследство в Германия и закупуване на имот... И продължавам да съм на същото мнение.
Ако някой има превод на немското законодателство на български, сега е момента да се включи...
Колега

Назад към Право на ЕС