начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Страстбург

Страстбург

Мнениеот юристка » 20 Окт 2004, 10:05

как,къде да подам молба за да съдя държавата в страстбург
юристка

Re: Страстбург

Мнениеот polinaelenkova_ » 20 Окт 2004, 10:22

Ami purvo trqbva sudebnia spor da e prikluchil w Bulgaria s reshenie na WKS i sled tova se podawa w strasburg
polinaelenkova_

Мнениеот bgjurist » 20 Окт 2004, 10:45

Е, Поли! Не е задължително да е приключил спора във ВКС. Ами ако производството е двуинстанционно? Или, например, въобще се прекрати в първа инстанция по наказателен казус? Необходимо е да са изчерпани всички правни възможности. Пише се кратко писмо до секретаря на съда; може заедно с писмото да се изпрати и жалбата. Ако се пусне само писмото, секретарят на съда ще Ви изпрати бланката на жалбата. В ЕСПЧ се изпращат само копия на документите. За повече подробности - 0889 644 763; спокойно, пари няма да искам за консултацията (вероятно защото знам, че ще ми дадете).
bgjurist
Потребител

Мнениеот gov. employee » 20 Окт 2004, 17:00

Ох, аз пък искам само СТРАСТ, без "бург" :))
И то от една определена мацка, ама де да видим.....
Дано да ми пусне рано или късно.....
Иначе гледайте да изпускате второто " т " в "Страстбург" :)
gov. employee

Мнениеот marlow » 21 Окт 2004, 19:36

Брей, някои хора, дето работят за едната заплата, само с мисли за секс живеят.
marlow

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 08:22

Кореспонденцията със съда във връзка с подаването и разглаждането на жалбата се извършва чрез секретаря му

The Register
European Court
of Human Rights
Council of Europe
F-67075 STRASBOURG CEDEX

жалбата трябва да има реквизитите по чл.47 от правилника на ЕС по правата на човека
донна2

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 08:27

Между другото формуляр съдържащ задължителните реквизити на жалбата придружен с указания има в може да се намери в PDF
http://www.echr.coe.int
донна2

Назад към Право на ЕС