начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Мнениеот colio » 03 Май 2016, 00:22

Здравейте, имам търговски обект- магазин, за да го направя кафе-сладкарница трябва ли да сменям статута, след като няма да променям нищо вътре?
Благодаря за отговорите предварително
colio
Нов потребител

Re: Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Мнениеот jhoro » 03 Май 2016, 01:18

По принцип да. Не ми се рови в момента да търся изискванията, но това са различни неща.
Магазин - обект за търговия на дребно и кафе-сладкарница - ЗОХ. Най-малкото изискванията са различни - складова площ, санитарни изисквания, тоалетни за клиентите ...
Трябва да се мине и на категоризация - за звездите.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот colio » 03 Май 2016, 17:06

Да ,обекта отговаря на тези изисквания, даже вече имам протокол от агенцията по храните. Всъщност от ОП Туризъм ми искат скица с нарисувани маси и столове !?!, защото на разрешението за ползване пише "магазин"
colio
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Май 2016, 17:55

Не знам как ще направиш магазин на кафе сладкарница без да променяш нищо вътре? Трябва цялостен проект, с всички части, архитектура, Ел, ВиК, ОВ, да се съгласуват и т.н. Няма кафе-сладкарница, имаш заведение за обществено хранене с определен асортимент и този асортимент определя контакти, линии, брой чешми, брой вход-изходи. Едно е кафе-сладкарница, която продава пакетирани закуски, друго е да ги правиш там + топли сандвичи и т.н. За да правиш палачинки на място ти искат три мивки само за яйцата, ако ги сервираш в чинии - още две. Пожарната как ще съгласува без да има всичко на чертежа? Или агенцията по храните? Искат ти масите за да видят броя места, те трябват на пожарната, на ОВ-то, за категоризацията и т.н.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот colio » 04 Май 2016, 17:14

Благодаря за отговорите, отиваме на смяна на този статут щом е наложително...
colio
Нов потребител

Назад към Търговско право