начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

регистрация на фирма-каква? и как?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на фирма-каква? и как?

Мнениеот lagunar_rxe » 06 Яну 2012, 19:59

здравеите на всички.имам един,или по скоро няколко вапроса.в момента съм в маичинство,имам още 2 месеца и изтича,та налага ми се да открия фирма за да кандидатствам за дадена работа която може и да не стане но..,та може ли да си открия фирма след като съм все още в маичинство и към каква фирма да се насоча-ет,еоод или оод?за предпочитане да не е ет.и може ли фирмата да остане замразена ако не се отвори работа в момента? благодаря предварително
lagunar_rxe
Нов потребител

Re: регистрация на фирма-каква? и как?

Мнениеот nk7702n » 06 Яну 2012, 21:14

Можете по всяко време да си направите фирма и когато решите реално да извършвате дейност, да си заявите започването на дейност в НАП.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lagunar_rxe » 06 Яну 2012, 21:42

благодаря за информацията.а дали процедурата по регистрация отнема доста време? и дали това ще пречи на това че сам все още в маичинство,и че се водя на работа в друга фирма? с коя от фирмите ще мога да извършва деиности от различен характер,в смисъл две различни услуги?
lagunar_rxe
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 06 Яну 2012, 21:48

lagunar_rxe написа:благодаря за информацията.а дали процедурата по регистрация отнема доста време? и дали това ще пречи на това че сам все още в маичинство,и че се водя на работа в друга фирма? с коя от фирмите ще мога да извършва деиности от различен характер,в смисъл две различни услуги?

Регистрацията не отнема много време. Особено след Нова година, вече няма такова натоварване в АВ. Как така искате да извършвате две различни услуги?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lagunar_rxe » 06 Яну 2012, 21:55

ами например електро услуги и земеделска деиност.понеже се занимаваме с земеделие а вече се затяга положението по тържищата та затова питам,а пък мъжът ми се занимава с електро услуги като подръжка на фирми.и затова задавам този въпрос,понеже не сме много вещи в тези въпроси.благодаря.
lagunar_rxe
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 06 Яну 2012, 21:58

Можете да извършвате всичко, което е включено в предмета на дейност на фирмата при регистрирането и вписването и в АВ и представлява търговска дейност по смисълъла на ТЗ.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lagunar_rxe » 07 Яну 2012, 18:07

а каква фирма да откривам? ет,еоод или? с коя ще е по добре и ще имам по малко главоболия и разходи след като се открие?
lagunar_rxe
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 18:36

lagunar_rxe написа:а каква фирма да откривам? ет,еоод или? с коя ще е по добре и ще имам по малко главоболия и разходи след като се открие?

Консултирайте се за най - подходящата фирма с адвокат и счетоводител.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Търговско право