начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни

Мнениеот lexxlexx » 30 Дек 2011, 06:03

Не съм юрист, но скоро може да ми трябва такава помощ. Предварително ще помоля за малко консултация, за да се ориентирам къде отивам :).

Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни. Как точно става това, с някакъв договор, има ли някакви такси за тези работи? Мога ли по някакъв начин да го задължа да не се занимава с такава дейност за някакъв срок? Макар и да е ясно, че винаги може да се занимава чрез подставени лица. Също така не знам към какъв адвокат да се обърна - който практикува търговско право примерно?

Предварително благодаря на всички за помощта.
Надявам се, че не съм отворил темата в грешен раздел.
lexxlexx
Нов потребител

Re: Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни

Мнениеот dobroslava_kerekova » 30 Дек 2011, 11:54

Когато ви се наложи-пишете на лични.
dobroslava_kerekova
Младши потребител

Мнениеот lexxlexx » 30 Дек 2011, 13:11

dobroslava_kerekova написа:Когато ви се наложи-пишете на лични.

Благодаря.

Сега се надявам на малко по обща информация. Иначе по натам ще трябва конкретно да се коментира със сигурност.
lexxlexx
Нов потребител

Мнениеот viraco4a » 04 Яну 2012, 18:11

Здравейте!
Бързам да кажа, че не съм юрист и със сигурност като дойде време, ще трябва да се консултирате с професионалист. Но от опит мога да Ви кажа следното:
Доколкото разбирам сте двама съдружника в ООД. Ако дяловете ви са 50/50 и единият от вас (например съдружникът Ви) не желае да прави промени в дружеството (като ликвидация, продажба на дялове, увеличаване/намаляване на капитал, всичко, което изисква квалифицирано мнозинство според дружествения ви договор), нищо не можете да направите - може да се съдите до дупка и накрая дори да искате да си задраскате дяловете, няма да можете. Единствено ако сте управител - можете да се лишите от това си удоволствие без негово съгласие.
Съветът ми е - опитайте се да се разберете човешки със съдружника Ви и старателно избягвайте опцията да тръгнете да се съдите, защото само ще набиете време, пари и нерви - безрезултатно
viraco4a
Нов потребител

Назад към Търговско право