начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Мнениеот customer » 08 Апр 2011, 11:37

Здравейте, въпросът ми е доста лаишки, но все пак моля да погледнете сериозно на него. Възможно ли е фирма1 да заведе иск срещу друга фирма2 за това че фирма2 е събирала и предоставяла цените на фирма1 на трети лица? Цените разбира се са публично оповестени. Фирма2 не е лъгала, но не може да го докаже, освен чрез свидетели(което май е доста сложно). Двете фирми не са конкуренти.
customer
Нов потребител

Re: Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Мнениеот rts » 08 Апр 2011, 14:49

Не стана ясно: публичното оповестяване на цените от коя фирма е направено ?
Как фирма 2 е събирала информация за цените, ако фирма 1 счита, че те са търговска тайна ?
rts
Активен потребител

Мнениеот customer » 08 Апр 2011, 16:32

Фирма1 е поставила цени на стоките си видни на рекламни брошури, ценови етикети в магазин и т.н. Лице от Фирма2 събира информацията от посочените източници и ги предоставя на трети лица. Явно наистина не е търговска тайна щом фирма1 ги е разгласила или се бъркам?
customer
Нов потребител

Мнениеот Melly » 08 Апр 2011, 17:03

Мисля, че ти се прояснява.... :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Търговско право