начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Мнениеот morientez » 12 Дек 2010, 19:39

През 2007 г. откачих радиаторите на парното и оттогава нямам парно. През 2009 г. ми дойде изравнителна сметка от 1800 лв. Казах си няма да се разправям ще я платя и от тук нататък съм на чисто, ще плащам само за общи части. Събрах парите и я платих, само да не се разправям...Сега (за 2009-2010) ми идва нова изравнителна сметка от 1500 лв., а аз от 3 год. нямам радиатори. Овцата, която е идвала за отчитане е написала демонтирани радиатори и готово, не поиска да слезем до избата да види топломерите. Аз си мисля всичко е ок. Да ама не, като отидох в Техем ми казаха, че не съм осигурил достъп и са ми начислили пълен обем...трябвало да покажа топломерите, а не да установят, че нямало радиатори....Отидох до избата качих радиаторите и техен човек видя, че топломерите НИКОГА не са работели всички са нули. Момчето вика с този протокол от сега и с онзи, на който пише, че са демонтирани отиваш в Техем и ти махат сметката...Отивам аз онези ми викат не става...може да си манипулирал и толкова, сега вземи тази декларация и събери 75% подписи...Да, но никой не иска да се подписва защото сметката трябва да се разпредели на всички....Помогнете 3300 лв. подаръци ли да направя на тези говеда...Срамно е...Поне да ги бях използвал, а то всичко е на на нула, даже тръбите съм ги облицовал с гипскартон да не се виждат...кво ще манипулирам....Имам ли шансове някякви???? Как да процедирам???
morientez
Нов потребител

Re: Помогнете със съвет!

Мнениеот Гост. » 12 Дек 2010, 20:33

Един брой адвокат с един брой отрицателен установителен иск ( няколко технически експертизи) малко ДТ и разноски, които ще ви бъдат присъдени и ... спирате да имате 3300 неприятности.

Не е трябвало да плащате и предните, но вие си знаете.
Гост.
Старши потребител

Re: През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Мнениеот toni_sf » 14 Дек 2010, 12:32

Правилен съвет ти дадоха,само важното е дали имаш и документ подаден в топлофикация ,че сте спрели радиаторите и дали имате екземпляр във Вас.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот morientez » 14 Дек 2010, 14:40

Какво представлява този отрицателен установителен иск? Нямам такъв документ за изключване, имах някакъв входящ номер, но съм го изгубил...минаха 3 год. Имам протокол от засичане и на него пише демонтирани.
morientez
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 14 Дек 2010, 15:35

morientez написа:Какво представлява този отрицателен установителен иск?

poli_g написа:1.Един брой адвокат 2. един брой отрицателен установителен иск ...

Карайте по ред! Първо, второ и т.н., както е посочено от Поли ... Ако почнете да прескачате, значи нищо не правите ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Дек 2010, 17:56

:roll: Тц., не съм разбрана правилно и ще уточня:
poli_g написа:Един брой адвокат с един брой отрицателен установителен иск ....

По моему адвокатът върви с иска, макар И предложението на инспектора да е подходящо :lol: .

До тук дълга е в размер на 3300.00лв. без акцесорните задължения( а такива ще има, не се съмнявайте), което предполага, че ако не искате да платите цялата сума наистина ви е нужен специалист.
Платената сума за неговия хонорар ще ви бъде върната от Топлото( ако направи точни доказателствени искания...).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот morientez » 14 Дек 2010, 19:07

Естествено, че "първото" (то е и най-важното) няма да го пропусна, но просто исках да си изясня някои термини, които са ми чужди (казваха ми да завърша право... :) ). Въпросът ми е ще бъде прост-да предположим, че нямам никакви документи и следвам пътя посочен от poli...Ще може ли да се докаже, че не съм употребил тази енергия? Всъщност имам си и топломерите които са на нула...
morientez
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 15 Дек 2010, 15:03

morientez написа:Ще може ли да се докаже, че не съм употребил тази енергия?

То за това 2 е след 1 :D
Щото преди 2 следва чрез 1 приблизително да се даде отговор на въпроса дали изобщо има смисъл от 2 :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот morientez » 05 Яну 2011, 20:22

Търся адвокат! Надежден. Не да работи, като адвокат, а истински адвокат за да ме извади от тази шитня! Има ли такива адвокати??? Ако има наемам го!
morientez
Нов потребител

Назад към Търговско право