начало

Пламен Иванов получи нов мандат начело на Бюрото за контрол на СРС Пламен Иванов получи нов мандат начело на Бюрото за контрол на СРС

Отговорност на третото лице помагач

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговорност на третото лице помагач

Мнениеот nadejda_dimova » 16 Сеп 2010, 14:20

Здравейте на всички във форума, и колеги и просто знаещи...Обръщам се към вас с молба за помощ...Водя застрахователно дело. Пострадалият по ПТП съди Гаранционния фонд за вреди - средна телесна, причинени при катастрофа от моята клиентка. Тя е привлечена като трето лице помагач. Няма гражданска отговорност. Произшествието е станало през 2005г. Вече отиваме на ВКС. Гаранционният фонд е осъден да заплати 40 000 лева първа инстанция, втора потвърди. Въпросът ми е може ли Фондът да заведе насрещен иск срещу нас за сумата и каква е отговорността на третото лице в такива случаи? Мога ли да се позова на общата давност и да не платя като трето лице? До сега никой не е завел дело срещу нас, присъединяването ни спира ли давността или не? Моля ви, помогнете..
nadejda_dimova
Младши потребител

Re: Отговорност на третото лице помагач

Мнениеот inspectora » 16 Сеп 2010, 14:57

Колега ... много въпроси ... и все относно основни неща ... /да беше нещо специфично по застрахователната материя - ОК .../
Не се обиждайте, обаче за такива неща питате, че много се съмнявам да сте колега ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nadejda_dimova » 16 Сеп 2010, 15:38

Оставям съмненията за вас...Ако Ви е във възможностите ми отговорете, ако ли не - недейте...А дали съм колега или не, други преценяват...
nadejda_dimova
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 16 Сеп 2010, 17:12

И аз се съмнявам.. с този "насрещен иск"...вместо регресен....
nksuccess
Потребител

Мнениеот nadejda_dimova » 19 Сеп 2010, 16:38

Вместо помощ, сте си изхабили времето да ми търсите грешките и да изразявате мнения - колега ли съм или не...Жалко, наистина ми трябваше съвет...Желая на всички колеги много успехи!
nadejda_dimova
Младши потребител

Назад към Търговско право