начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

актуален дружествен договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

актуален дружествен договор

Мнениеот mitska » 17 Апр 2010, 17:06

заверен от управителния орган актуален дружествен договор или устав!
Какво ще рече това и веднага пояснявам има дружествен договор от 1996г. актуален си е - не е напускал съдружник, не е променян капитала, не са променяни клаузи! Но капиталът е в деноминирани лева! Заради това трябва ли да се прави нов дружествен договор?Става въпрос за пререгистрация в АВ на ООД и задължителното изискване да се подаде заявление Г 1 с актуален дружествен договор!!!
Благодаря предварително!
mitska
Нов потребител

Re: актуален дружествен договор

Мнениеот Melly » 17 Апр 2010, 17:46

mitska написа:заверен от управителния орган актуален дружествен договор или устав!
Какво ще рече това и веднага пояснявам има дружествен договор от 1996г. актуален си е - не е напускал съдружник, не е променян капитала, не са променяни клаузи! Но капиталът е в деноминирани лева! Заради това трябва ли да се прави нов дружествен договор?Става въпрос за пререгистрация в АВ на ООД и задължителното изискване да се подаде заявление Г 1 с актуален дружествен договор!!!
Благодаря предварително!

Те счетитата са спецове по тези въпроси. Та... Какво казва вашият счетоводител? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mitska » 17 Апр 2010, 18:28

Аз съм счетоводителя! Щом актуалното за пререгистрация ми излиза с неденоминирания капитал от 50 000 значи трябва при пререгистрацията да приложа дружествения договор с 50 000лв. така мисля! и да подам още едно А4 за деноминиране на капитала с нов дружествен договор, но коя дата и на каква база? и защо трябва да се плаща за нещо което би трябвало да се прави автоматично и служебно от системата на АВ?Просто разсъждавам, може да греша.........
mitska
Нов потребител

Мнениеот Melly » 17 Апр 2010, 19:12

mitska написа:Аз съм счетоводителя! Щом актуалното за пререгистрация ми излиза с неденоминирания капитал от 50 000 значи трябва при пререгистрацията да приложа дружествения договор с 50 000лв. така мисля! и да подам още едно А4 за деноминиране на капитала с нов дружествен договор, но коя дата и на каква база? и защо трябва да се плаща за нещо което би трябвало да се прави автоматично и служебно от системата на АВ?Просто разсъждавам, може да греша.........

А това ТД няма ли си юрисконсулт? Или пък да направите една консултация с адвокат? Та, правните въпроси вие ли решавате? Що за ТД? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 17 Апр 2010, 19:48

mitska написа:Аз съм счетоводителя! Щом актуалното за пререгистрация ми излиза с неденоминирания капитал от 50 000 значи трябва при пререгистрацията да приложа дружествения договор с 50 000лв. така мисля! и да подам още едно А4 за деноминиране на капитала с нов дружествен договор, но коя дата и на каква база? и защо трябва да се плаща за нещо което би трябвало да се прави автоматично и служебно от системата на АВ?Просто разсъждавам, може да греша.........

Кефиш ме... Продължавай в същия дух. Фен съм ти!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот mitska » 17 Апр 2010, 22:07

Благодаря! Това ТД първо никога досега не имало и счетоводител камо ли юрисконсулт! Никога не е извършвало и дейност! Сега ми казват "Какъв счетовидител си ти ако не можеш да пререгистрираш едно ТД?" и в тая криза търпиш и мълчиш..........А наистина съм пререгистрирал много ТД и ЕТ, но са били с деноминиран капитал и не съм имал този проблем! Прочетох закона за деноминация на лева, Закона за търговския регистър за кой ли път и то е трябвало в едногодишен срок от юли 1999г. фирмата да впише обстоятелството с капитала и е била освободена от държавни такси в този случай!
Моля помогнете, ако имате желание - няма да ви открадна бизнеса, я, нищо не разбирам!
DEKAN много ли съм зле та те кефя:-)
Разсъжденията ми за деноминацията се базират на едно съдебно решение, което намерих в нета!
mitska
Нов потребител

Мнениеот moommy » 18 Апр 2010, 10:59

mitska написа:"Какъв счетовидител си ти ако не можеш да пререгистрираш едно ТД?" ...
DEKAN много ли съм зле та те кефя:-)

Неее, нещата са си изцяло в реда :)

Когато човек има затруднения с уринирането, логично е да отиде до тоалетна, а не на лекар.

Затова предполагам DEKAN (както и аз) таим искрена любов към желанието на счетоводителите и брокерите на НИ да се усъвършенстват в юридическото поприще, дори и ако го правят на ръба на Закона.

Успех :)
Аватар
moommy
Младши потребител

Назад към Търговско право