начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Патентен Въпрос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Патентен Въпрос

Мнениеот ivangermanov » 04 Фев 2010, 13:05

Здравейте, интересува ме следното нещо:

В американски сайт видях фитнес уред, който е изключително лесен за изработка и е мултифункционален. След кратка кореспонденция с американците ми беше отказано да стана дистрибутор на тяхната стока за България и такъв в БГ няма. Аз съм дипломиран треньор и смятам, че имам капацитета да популяризирам и развия идеята им в България, а и да направя уреда им далеч по-достъпен за Българският потребител (тъй като цената му е постресаваща поне за мен).

Както вече вероятно се досещате притеснява ме перспективата да ме съдят за плагиатство (колкото и според мен това да е малко вероятно, тъй като едва ли ще мога да изляза дори от границите на БГ с този продукт, но все пак това са американци те се съдят от скука).

До този момент единственото върху, което фирмата им има патент е името на продукта и слогана им.

В официалният сайт пише, че "other international and domestic patents pending" - което ще рече, че имат пусната процедура за патентоване на продукта, но още не е приключила. След кратка справка в wiki излезе че им трябват около 18 м. минимум.

1. Можете ли да ме опътите към патентен адвокат с опит, който да ме запознае с конкретните рисковете.

2. Смятате ли, че е възможно да патентовам моя уред в БГ преди да е излязал американския патент и така да се предпазя за територията на БГ.

3. Смятате ли, че изобщо биха има ли възможност да ме осъдят имайки предвид българското законодателство?

Разбира се аз ще ползвам своя собствена марка, както и свой собствени дискове с упражнения, някой модефикаций и пр... продукта ще изцяло мой, единствено заимствам идеята (което разбира се не е малко :lol: ).

П.С. Истината е че този уред е толкова елементарен, че е все едно да ме съдят за това, че произвеждам да речем гирички или щанги, но толкова неща са абсурдни в правото, че аз съм длъжен да питам.

Благодаря предварително
ivangermanov
Нов потребител

Re: Патентен Въпрос

Мнениеот vioma » 04 Фев 2010, 17:50

опитайте при патентен адвокат Драголов - тел 9809649
vioma
Младши потребител

Re: Патентен Въпрос

Мнениеот ivangermanov » 05 Фев 2010, 17:38

благодаря, ще се обадя - все пак ще съм щастлив ако някой ми отговори и тук :)

благодаря предварително
ivangermanov
Нов потребител

Назад към Търговско право